DBGrid sapıtıyor | sapıttırıyor...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
snofru
Üye
İletişim:

DBGrid sapıtıyor | sapıttırıyor...

Mesaj gönderen snofru »

S.A.
Formumda bulunan DBGrid beni iyice çileden çıkarmaya başladı. Anlam veremediğim süper garip tavırlar yapıyor. Olay şu; farklı bir tablodan Grid'in bağlı olduğu tabloya insert yapıyorum SQL ile, ve insertten sonra zaten kayıtlar gridde görünmüyor o ayrı bi olay da (CommitRetaining ile kaydediyorum SQL çalışması bitince ki kaydetmesemde fark yok. Dataseti ve/ya Grid'i ReFresh etsemde olmuyor. Tek çözüm olarak Dataset'i Cloase&Open yapıyorum :( ) Konuya döneyim... Insertten sonra Gridde gezinmeye çalıştığımda kayıt kopyalıyo, yada araya boş kayıt ekliyo, Scroll çalışmıyo vs. vs. etc... Ben bunu insertten sonra yapıyor diye değerlendiriyorduım ancak şimdi farkettim ki normal Gride bilgi girişindede yapıyor (yeni başladı bu huyuna!) Veritabanında değişme yok, dataseti filan yeniden düzenledim fayda yok. Aktarmadan sonra yapsın sorun değil zaten aktarmadan sonra grid'i Disable yapıyorum da normal bir girişte niye yapıyor :?: :roll:

Ben anlam veremedim birde siz değerlendirirseniz mutlu olurum.

Saygılar, sevgiler...

Taner DOĞAN
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Grid'in Query'yada Table'ın event lerini kontrol et buralarda yazdığın bir kod olabilir. Yada DisableControl açık kalıyor olabilir, Yanlış hatırlamıyorsam Dataset in ControlDisabled gibi bir function olucaktı, bununla kotrol ün durmunu kotrol edebilirsin (:P amma komik cümle oldu ) :)
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

S.A.
FreeMen35 Bey, hakkatten süper cümle olmuş. Şimdi anladığım kadarıyla bir açıklama yapayım. IBDataset ve Detail olarak bağlı. Gridde buna bağlı tabiii... Datasetin olaylarında sadece AfterInsert'te BAG_ID -> ID (Master) gibi bir yükleme var sadece. Ondan yaparmı ki? Ama diğer tüm Master/Detail yapıdaki olaylarımdada bu yükleme var. :?:

Araştırmalarıma devam edeyim bari. Tıkandım hocam walla yaw. Ufacık bi şey ama işte :cry:

Saygılar, sevgiler...

Taner DOĞAN