base64 çeviri problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
csyasar
Üye

base64 çeviri problemi

Mesaj gönderen csyasar »

arkadaşlar;

anladığım kadariyle fb security.fdb dosyasında kullanıcı şifrelerini gizlemek için base64 şifreleme metodunu kullanmış. ama ben base64'le ne şifreleme yapıyorum ne de çözüm. Delphi 7 kullanıyorum.

forum içerisinde de bunun kullanımına dair bir yazı bulamadım. forum dışından bulduğum bir dökümanda base64'ün kullanımı şu kodlarla örneklemiş:

Şifreleme:

Kod: Tümünü seç

StrToBase64(Memo1.Text);
Şifreyi Açma:

Kod: Tümünü seç

Base64ToStr(Memo1.Text);
bu kodları denedim ama çalışmıyorum d7 de :evil:
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

http://www.ibaccess.org/ bu adresi incele.Elimde vardı yada çok eskiden yapmıştım ama bulamadım. Bu link sanırım işini görür
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

yok freeman abi ben daha çok fb yönetimine dayalı değil de base64 kullanımına yönelik bir şey arıyorum. ama neyse abi sağolasın.

forumda base64 kullanımına dair tek mesaj var. oda mustafa abinin. beni şu base64 metodunun kullanımı açısından bilgilendirirseniz menun olurum.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Öncelikle bas64 delphi standart ı değildir. Bunu projene eklemen gerek, eğer ekliyorsan nereyi yapamadığını yada tam aldığın hatayı yazarsan daha net cevap alırsın

kolay gele
FreeMan 35.5

csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

abi mustafa abi bi topic'da fb security'deki password alanıonın base64 metoduyla şifrelendiğini ve bumetotla çözülebileceğini söylemişti.

ben de yukarda yazdığım komutların d7'de işlemediğini gördüm. bu çözüm işlemini nasıl gerçekleştireceğimi soruyorum şimdi.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Tekrar yazayım, Base64 Delphi ile gelen standart bir dosya, bileşen yada fonksiyon değildir. bunu ki encode u ve decode u bir pas uzantılı dosya içinde ve genelde bu dosyanın adı "base64.pas" dır projene eklemen gerek.
Bunu nerden bulacağına gelince, İlk önce diskinde bir arat bazı 3.party bileşenler bunu diskine kurmuş olabilirler. Eğer bulamazsan da kafadan ilk aklıma gelen torry.net az önce ordada ararttım 18 tane sonuç çıktı. ve dahada bi sürü site var ki eminin daha çok fazla kayıt bulunur.

kolay gele
FreeMan 35.5

csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

abi sağolasın diskte yok ama torry.netten bulacam inşallah