IBDATASET ile sql
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
IBDATASET ile sql
merhaba arkadaşlar
yapmak istediğim ara adlı bir butona bastığımda edit içinde yazan bilgiyi dataset te arayıp dbgridde görüntülemek fakat
query yerine dataset kullanıyorum aşağıdaki kodlar query ile yapılınca çalışıyor fakat dataset ile nasıl yapacağım bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim query yerine dataset yazmayı denedim ama olmadı
[code]IBdataset.SelectSQL.Clear;
dmod.IBdataset.SelectSQL.Add('select * from stok_girisi where malzemeadi like'''+malzemeadi.text+'''' ) ;
dmod.IBdataset.execsql[/code]
yapmak istediğim ara adlı bir butona bastığımda edit içinde yazan bilgiyi dataset te arayıp dbgridde görüntülemek fakat
query yerine dataset kullanıyorum aşağıdaki kodlar query ile yapılınca çalışıyor fakat dataset ile nasıl yapacağım bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim query yerine dataset yazmayı denedim ama olmadı
[code]IBdataset.SelectSQL.Clear;
dmod.IBdataset.SelectSQL.Add('select * from stok_girisi where malzemeadi like'''+malzemeadi.text+'''' ) ;
dmod.IBdataset.execsql[/code]
Kod: Tümünü seç
with IBDataSet1 Do
Begin
Close;
SelectSQL.Clear;
SelectSQL.Add('select * from V_DETAIL_PERSONEL where adi like '''+edit2.Text+'%''');
Open;

-
- Üye
with IBDataSet1 Do
Begin
Close;
SelectSQL.Clear;
SelectSQL.Add('select * from V_DETAIL_PERSONEL where upper(adi) like upper('''+edit2.Text+'%'')');
Open;

Hocam işaretine dikkat ediyorsunuz değilmi eğer bir sonuç alamıyorsanız birde forumda LIKE diye aratırmısınız..
iyi çalışmalar..
%
iyi çalışmalar..

-
- Üye
-
- Üye
Hocam like LIKE arasında herhangi bir fark olmaması gerek... neyse bir adım ilerlediniz; Türkçe karakterlerde problem vardemişsiniz...Veritabanınız neydi acaba...
eğer FireBird kullanıyorsanız Karakter SET'ni WIN 1254
olarak ayarladığınızda bir sıkıntı olmaz..
Kolay gelsin..
eğer FireBird kullanıyorsanız Karakter SET'ni WIN 1254
lc_ctype=WIN1254
Kolay gelsin..