Show metoduyla açılan bir formun nasıl showmodal gibi davranmasını sağlayabiliriz:
Örneğin programınıza internetten veya başka bir kaynaktan veri giriyorsunuz, veriler gelirken başka bir formdan bir progressbarın ilerlemesini ve veri bitince formun kendiliğinden kapanmasını istiyorsunuz.Kullanıcı veri alınırken bu formu kapayamasın, veri bitince form kendiliğinden kapansın.
iki formumuz var, Anaform ve KayıtalForm isminde.
Anaformun onactivate olayına
if assigned(Kayıtalform) then
KayıtAlform.BringToFront;//showmodal gibi gözüksün.
//Anaformdaki düğmelerde işe yaramıyor böylece
Show met.açılan bir form nasıl showmodal olabilir.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum da arama yaptınızmı bilmiyorum bu olayı bir çok yöntemle halledebilirsiniz. Daha önce buna benzer bir yanıt vermiştim size fikir vermesi açısından linkini yazıyorum linkte vermiş olduğum örnek inputbox un özelleştirilmesiyle ilgili. Kodlar gayet açık 
viewtopic.php?t=3838&highlight=husoinputbox
Ayrıca elimizde çok mükemmel bir kaynak var Delphi nin hiyararşisi bütün kodlar açık
Kolay Gelsin...

viewtopic.php?t=3838&highlight=husoinputbox
Ayrıca elimizde çok mükemmel bir kaynak var Delphi nin hiyararşisi bütün kodlar açık

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Slm Formun
yaparsan ve
işini görür sanırım.
Tuşlarlada kapanmasını engellemek istiyorsan (Alt+F4) forumu bi arattır sanırım bulabilirsin.
.
Kod: Tümünü seç
FormStyle = fsStayOnTop
BorderStyle = none
Tuşlarlada kapanmasını engellemek istiyorsan (Alt+F4) forumu bi arattır sanırım bulabilirsin.
.
Formunun Alt+F4 le kapanmaması için
Umarım doğru anlamışımdır ve işine yarar.
Kolay gelsin.
if ((ssAlt in Shift) and (Key = VK_F4)) then
Key := 0;
Kolay gelsin.
Ben bunu ipucu ve makale olarak yazmama rağmen buraya taşınmış.Ben bir soru sormuyorum ki.
Ayrıca show metoduyla açılan formdan bu formu kapatmadan fare ile geri plandakine (anaforma) tıklanması halinde geri plandaki form aktif olacağından anaformdaki buttonlarla başka işlem yapmasını önlemek gerekiyor.Bu da ancak yukarıdak bahsettiğim yöntemle olur.
ikinci formu stayontop yaptığımızda Anaforma ulaşmak mümkün ve buradan yeni bir threat başlatarak programı kilitleme olasılğı var.Yorumlarınız için teşekkürler.

Ayrıca show metoduyla açılan formdan bu formu kapatmadan fare ile geri plandakine (anaforma) tıklanması halinde geri plandaki form aktif olacağından anaformdaki buttonlarla başka işlem yapmasını önlemek gerekiyor.Bu da ancak yukarıdak bahsettiğim yöntemle olur.
ikinci formu stayontop yaptığımızda Anaforma ulaşmak mümkün ve buradan yeni bir threat başlatarak programı kilitleme olasılğı var.Yorumlarınız için teşekkürler.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
procedure Button1.Click
Begin
Enabled := False;
frmBekle.Show;
YapilacakIslemler;
frmBekle.Hide;
Enabled := True;
End;