SpeedButton da Widht in otomatik değişmesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Abrak
Üye

SpeedButton da Widht in otomatik değişmesi

Mesaj gönderen Abrak »

Arkadaşlar selam;
Yazdığım programda duruma göre SpeedButton ler oluşturuyorum bu sayı gerektiğinde 2 gerektiğinde 50 olabiliyor en altta 2 sıra şeklinde bu butonları düşünün ben bir panel üzerinde buton sayısına göre Widht leri hesaplatıp hepsini her yeni buton oluşturduğumda değiştirerek aynı oranda panele sıkıştırmaya çalışıyorum şuanda; kafama takılan birşey oldu başka bir panel veya bar üzerine bunları yerleştirdiğimde otomatik boyutlarının değişmesini sağlayan bir Object İnspector da özellik varmı yoksa ben aynen devammı edeyim :)
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Bende Ekrana 20-250 arası paneller oluşturuyordum, bunları kendi formulümle boyutlarını hesaplatıp konumlandırıyordum.
I love my car.
Blog Yaptık
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

P206 yazdı:Bende Ekrana 20-250 arası paneller oluşturuyordum, bunları kendi formulümle boyutlarını hesaplatıp konumlandırıyordum.
herhalde doğru yoldayız teşekkürler
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Bilgi Amaçlı! :idea:

SpeedButton'un AutoSize Propertysi mevcut değildir. Bizde bu özelliğe sahip olan bir sınıftan nesne türetip değiştirdiğimiz özellikleri SpeedButton a atayabiliriz. Ben bunun için TCustomLabel sınıfını seçtim.

Olay TCustomLabel sınıfından bir nesne oluşturuyoruz ve atamamızı ona yapıp onun Caption ve with özelliğini SpeedButton a atayıp boyutlandırıyoruz.

Kod: Tümünü seç

var
    TC:TCustomLabel;
begin
    TC:= TCustomLabel.Create(Self);
    Tc.Caption :=' www.delphiturkiye.com HUSONET ';
    SpeedButton1.Caption := Tc.Caption;
    SpeedButton1.Width := Tc.Width;
end;
Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- Sadece 1 veya 2 buton olduğunda, bu butonların width değeri Form genişliği kadar veya div 2 kadar geniş mi oluyor ? yoksa belli bir sayıya kadar sabit, sonra mı daraltmaya gidiliyor ?

- ToolBar kullanmayı tercih eder miydiniz ? ToolBar'ın kendisinde ShowCaptions özelliği True olduğunda resimlerin altında yazıların da görülebilmesi sağlanabiliyor. Unutulmamalı ki ToolBar'a ait Property'ler olduğu gibi ToolBar üzerindeki her buton'un ayrı ayrı property'si mevcut. Bireysel ve Grup button işlemlerine yönelik faydalı bir bileşen.

- En uzun yazıya göre (eğer butonların autosize özelliği false ise) tüm buton boyutları eş güdümlü olarak en uzun başlık yazısına göre genişliği otomatik artıyor. Beğendiğim için sıkça kullanıyorum... Burada dile getirmek istedim...

- Çalışmalarınızda başarılar...
Resim
Resim ....Resim
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

selam;
sorum yanlış anlaşıldı sanırım husonet sizin dediğiniz SpeedButton nu captoiondaki yazıya göre auto genişletmek daraltmak içindi gerçi bilgi amaçlı demişsiniz teşekkür ederim bu bilgi için;
tekrar anlatmaya çalışayım;
panel veya toolbarın üzerine duruma göre SpeedButton yerleştiriyorum bunun ilk başta Widht'ni 100 olarak düşünün SpeedButton sayım arttıkça kolon sonuna geliyoruz ve tekrar eklediğimde diğer SpeedButtonlar aynı oranda küçülerek yeni eklenen butona yer açmak amacım;
bunu yaparken SpeedButton buton sayısına bakıyorum 21 nci eklendiğinde tüm widht leri 2 şer düşürüyor 21 nciyi ekliyorum diğerini eklerken gene 2 şer dürürerek bu şekilde kontrollü yapıyorum ama en başta dediğim gibi toolbar da falan object te böyle bir oto ayar varda benmi boşa kalabalıklaştırıyorum onu öğrenmek istedim
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

toolbar ın koduna bakabilirsin muhtemelen oda senin yaptığını yapıyordur bence :)

@husonet, label create etmene gerek yok
helpte anahtar kelime TextWidth diye aratırsan daha detaylı bilgi bulabilirsin. TCanvas ın bir property si
Delphi Help'i yazdı:TextHeight, TextWidth Returns the height and width, respectively, of a string in the current font. Height includes leading between lines.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

No Speak Engilish ama bakalım teknoloji nediyor buna :D
Sözlük yazdı:TextHeight , TextWidth dönüş yüksekliği ve genişlik, Sırasıyla, Akım fontundaki bir ipini, Yükseklik, çizgiler arasında yol göstermeyi içerir
between lines.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

freeman35 yazdı: @husonet, label create etmene gerek yok
helpte anahtar kelime TextWidth diye aratırsan daha detaylı bilgi bulabilirsin. TCanvas ın bir property si
Delphi Help'i yazdı:TextHeight, TextWidth Returns the height and width, respectively, of a string in the current font. Height includes leading between lines.
kolay gele
Eyvallah Abi :D Bir fonksiyondan daha haberdar olmak güzel Allah Razı olsun.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

@Hüseyin Amin cümlemizden
@abrak walla sanırım bir çevirmen programla çevirdin :) walla bu Türkçeden bende anlamadım :P bende sözlük kullanıyom ama daha çok anlıyorum

TextHeight, TextWidth aktif olan yazı tipindeki yazının yükseklik ve genişlik döndürür. yüksekliğe çizgiler eklenir (metnin üsti ve altındaki çizgileri kasdediyor olması lazım)

böyle daha mantıklı oluyor :) walla ben ingilizceyi programcılık yüzünden sözlükten öğrendim :) bazen Türkçe anlatmak yerine ingilizce daha kolay ve anlaşılır geliyor :P

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

Bir ikitane cümle çeviri programı var onlarla çeviriyorum ama napalım işte iyi kötü geçinip gidiyoruz çeviri sözlükle falan ahhhh lisede ingilizce hocam dinkültürü hocam olmasaydı şimdi yutmuştum ingilizceyi :D