dxdbgridcheckcolumn

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

dxdbgridcheckcolumn

Mesaj gönderen cuneyt22 »

s.a
arkadaslar bu devexpress in gridini aldik ancak nasil kullanacagimizi tam olarak bilmiyoruz..sorunum bu gride bir sorgu ile veri listeliyorum ek olarakta
bir checkcolumn koyduk bunuda bir alana(boolean) bagladim..yapmak istedigim ustede bir checkbox koyduktan sonra bu checkboxa tikladigimda tum alt listedeki checkboxlari isaretlemek ardindan istedigimi kaldirmak..ancak bunu basaramadim cunku gridde sadece 1 checkcolomn alanini tiklayabiliyorum...
denizfatihi

Mesaj gönderen denizfatihi »

aleykümselam

ayarladığı alandan olmalı en az dört karakter yapmalısın check (checkcolumn) ederken onu ''True'' diye Kaydeder sen muhtemelen 1 karakterlik alan vermişsindir.

Örnek
(Data Type) (Lenght)
( Varchar ) ( 4 ) şeklinde

Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

üste koyduğun checkbox ın onclick eventine, gride bağladın table ın gösterilen tüm kayıtlarını yada istediğin kayıtları kapsayan bir düngü içinde bu field a manual olarak True yada false ataman yeterli

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

s.a
aslinda tam olarak anlatamadim yada siz anlamadiniz..simdi ben griddeki tum
checkboxlari yukardaki checkbox ile kendisi otomatik isretleyecek..ardindan istedigimi kaldiracam ve kaydet dedimmi kaydedecek..simdi problemim dxdbgriddeki checkboxlarin hepsini nasil olacakta isaretleyecem 2.si ise bu griddeki hangilerinin isretli oldgunu bulup dataya yazacam..kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

Birde unutmadan arkadaslar bu dxdbgriddeki checkboxlardan sadece 1 ini isaretleyebiliyorum nasil olacakta bircogunu isaretleyecem multi ozelligini true yaptim ama olmuyor sadece 1 ini isaretli hale getirebiliyorum
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

yav şunu anlatamadım gitti. DB.... componentları component üzerinden değil, Bağlı olan table yada query'den erişin. Sen bir benim dediğimi yap bakalım sonucu bir gör. Çalışma mantığını anla. True-False işine gelincede bağladığın field ın tipi ne ? integer ise 1 True 0 False tır.

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

abicim anlamadinizki ben zaten datadan verileri listeliyorum...dxdbgriddeki bu checkboxlardan sadece birini tiklayabilliyorum yani sadece biri check yapiliyor ama ben birde fazla degeri check yapmak istiyorum..birini isretledigimde diger isaretedigim kalkiyor...birde bunu dxdbgrid ile nasil dataya yazacam..yani isretli olanlari nasil dataya yazacam kod ile dbgrid ile yapiyorum ama dxdbgrid ile nasil yapacam bilmiyorum kodlarini bilmiyorum ?
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Freeman abinin dediği gibi istediğini Dataset lerinden yapman daha mantıklı.
Ama fikir vermesi açısından sunu söyleyebilirim;

dxGrid i hiç kullanmadım ama ben cxGrid i kullanırken şu şekilde yapıyorum..

Boolean olacak alan için veri tabanında varchar(1) şeklinde alanı oluşturuyorum. Daha sonra ilgili gridde o tablonun alanlarını ekliyorum ve boolean olacak alanın ,
Örneğin: cxGridDBTableViewYAZMA_HAKKI alanı için ; Properties kısmından CheckBox değerini seçiyorum. ve buradan True değeri için

Kod: Tümünü seç

DisplayChecked = 1 
ValueChecked = 1  
ve False değeri için ise

Kod: Tümünü seç

DisplayUnChecked = 0
ValueUnChecked = 0
değerlerini giriyorum.

Burada ValueChecked ve ValueUnChecked özellikleri direk olarak veritabanı ile bağlantılı olan değerler .
DisplayChecked ve DisplayUnChecked de adından da anlaşılacağı gibi gridde görünecek değer le ilgili olan özellikler.