suimainmenu ile programımda menü hazırladım.(suipack->suimainmenü) ancak bu mainmenü delphi ile gelen standart menude olduğu gibi işlemlerin soluna eklenen küçük resimleri göstermiyor. yani ekleme kısmı aynı ancak iş göstermeye gelince yok acaba benim gözden kaçırdığım bir özelliği varmı componentin diye düşünüyorum ama... bilen bir kardeşim yardım etsin lütfen
*.bmp uzantılı dosyaları kabul ediyor. saygılar.
suimainmenü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Selam,
Bir tane suiform1 bir tane imagelist1 bir tanede suimainmenu1 forma ekledim.
suimainmenu1/images 'e imagelist1 i ekledim.
suimainmenu1 menu elamanının imageindex ine de imagelist1 deki .bmp nin numarasını yazdım. ve program çalıştığında menu elemanın yanında icon ı göründü.
kolay gelsin.
Bir tane suiform1 bir tane imagelist1 bir tanede suimainmenu1 forma ekledim.
suimainmenu1/images 'e imagelist1 i ekledim.
suimainmenu1 menu elamanının imageindex ine de imagelist1 deki .bmp nin numarasını yazdım. ve program çalıştığında menu elemanın yanında icon ı göründü.
kolay gelsin.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
çok teşekkür ederim hocam bende daha önce imagelist eklemiş ve bunu suimainmenu ye bağlamıştım. ve orada tek tek özelliklere bakmıştım ancak itemindex in sağında -1 değeri olunca oradan hiç şüphelenmedim doğrusu, doğrudan bitmap e tıklayıp resim ekliyordum ve görünmüyordu. telrar teşekkür ederim. kolay gelsin