Application error
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Application error
Arkadaşlar kurduğum compenentlerden yada ters giden birşeyler den olabilceğini düşünerek delphi yi kaldırdım ve yeniden kurdum yeni oluşturduğum projelerde olmuyor ama bir projem varki ne yaptıysam aşağıdaki hatadan kurtulamadım tam açıklayıcı bilgi veremiyorum ama başınıza gelmişse zaten şıp diye çözümü söylersiniz
Exception EAccessViolation in module tanimlar.exe at 0010c6c4
Acces Violation at address 0050c6c4 in module 'tanimlar.exe'. Read of address 0100cd18
ve bu hata sadece projeyi close ettiğimde çıkıyor başka hiç bir şekilde hata mevcut değil derleme sırasında yada run ederken.
ilginize teşekkür ederim
Acces Violation at address 0050c6c4 in module 'tanimlar.exe'. Read of address 0100cd18
ve bu hata sadece projeyi close ettiğimde çıkıyor başka hiç bir şekilde hata mevcut değil derleme sırasında yada run ederken.
ilginize teşekkür ederim
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Begin
End;
S.A.
sanırım free edilmiş bir bileşeni tekrar free etmeye çalışıyor.
Önce bu hatayı hangi işlemi yaptıktan sonra almaya başladığınızı hatırlamaya çalışın. o işlemlerde bi sıkıntı olabilir. birde.
programı çalıştırın. hiç bir işlem yapmadan geri kapatın. aynı hatayı alacakmısınız. eğer hata vermezse tek tek menüleri deneyin. her bir işlemden sonra programı kapatıp açacağızki hataya hangi işlemin neden olduğunu bulalım.
Eğer ilk açılış kapanışta hatayı verirse ozaman autocreate forms ları tek tek iptal edin. taki hata vermiyene kadar. hangi formda hata vermeyi keserse ona göre gerekli düzeltmeler yapılır.
Kolay gelsin.
sanırım free edilmiş bir bileşeni tekrar free etmeye çalışıyor.
Önce bu hatayı hangi işlemi yaptıktan sonra almaya başladığınızı hatırlamaya çalışın. o işlemlerde bi sıkıntı olabilir. birde.
programı çalıştırın. hiç bir işlem yapmadan geri kapatın. aynı hatayı alacakmısınız. eğer hata vermezse tek tek menüleri deneyin. her bir işlemden sonra programı kapatıp açacağızki hataya hangi işlemin neden olduğunu bulalım.
Eğer ilk açılış kapanışta hatayı verirse ozaman autocreate forms ları tek tek iptal edin. taki hata vermiyene kadar. hangi formda hata vermeyi keserse ona göre gerekli düzeltmeler yapılır.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
SAyın Aslangerisizin göstermiş olduğunuz yolu denedim daha önce sorun banada bir formda imiş gibi geldi çünkü bir formu remove edince hata vermedi ancak remove ettiğim formu projeye eklemeden aynısını yeni form oluşturarak yaptım bir süre sonra (yani bir kaç düzenleme yaptıktan sonra ) tekrar başladı.
Arkadaşlar kusura bakmayın elle tutulur bir bilgi veremiyorum size çünkü bende fazlasını bilmiyorum eğerki yinede yapacak bir yorumunuz varsa beklerim yoksada herşey için teşekkür başımın çaresine bakacağım artık
----------
bu arada ana form haricindeki tüm formlarım available forms kısmında ve programda hiçbirşey yapmadan run edip sonrada kapattığımdada aynı sorunu yaşıyorum
Arkadaşlar kusura bakmayın elle tutulur bir bilgi veremiyorum size çünkü bende fazlasını bilmiyorum eğerki yinede yapacak bir yorumunuz varsa beklerim yoksada herşey için teşekkür başımın çaresine bakacağım artık
----------
bu arada ana form haricindeki tüm formlarım available forms kısmında ve programda hiçbirşey yapmadan run edip sonrada kapattığımdada aynı sorunu yaşıyorum
Begin
End;
Begin
End;
arkadaşlar hata türü değişti daha doğrusu hataya sebep olan
yukarıdaki hatayı alıyordum tabi rakamlar değişiyor şimdide
Exception EAccessViolation in module VCLIB50.BPL at 0010c6c4
Acces Violation at address 0050c6c4 in module VCLIB.50BPL. Read of address 0100cd18
olarak alıyorum bileşenlerdemi sorun var acaba
yukarıdaki hatayı alıyordum tabi rakamlar değişiyor şimdide
Exception EAccessViolation in module VCLIB50.BPL at 0010c6c4
Acces Violation at address 0050c6c4 in module VCLIB.50BPL. Read of address 0100cd18
olarak alıyorum bileşenlerdemi sorun var acaba
Begin
End;
Begin
End;
Arkadaşlar bilgisayarımda VCLIB50.BPL dosyası yok bulamadım ne iştir ya bu ama diğer projelerim böyle bir hata vermiyor
En son serbek_tr tarafından 01 Ara 2004 12:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Begin
End;
Begin
End;
Sayın Gkimirti dediğinizi yaptım fakat kurulan setin bileşenleri çok farklı palette sadece 3 adet bileşen nesnesi vardı ve tabii dolayısıyla projemi açarken ıbdataset vb bileşenler bulunmadığı için hata verdi tekrar remove edip eskiye döndüm ancak şu kesinleşti
project options->packages sayfasından build with runtimepackages seçtiğim zaman hata Vclib50.bpl diyor bunun çözümü ne olacak arkadaşlar
ayrıca ibx 5.04 yüklemesinden sonra delphiyi çalıştırdığımda bağlantı noktası vclib50.bpl de bulunamadı diyor
project options->packages sayfasından build with runtimepackages seçtiğim zaman hata Vclib50.bpl diyor bunun çözümü ne olacak arkadaşlar
ayrıca ibx 5.04 yüklemesinden sonra delphiyi çalıştırdığımda bağlantı noktası vclib50.bpl de bulunamadı diyor
Begin
End;
Begin
End;
birde diyorumki delphi 5 kullanan bir arkadaş rica etsem vclib.* dosyalarını bana serbek_tr@yahoo.com adresine mail atabilirmi
birde öyle deneyeceğim
birde öyle deneyeceğim
Begin
End;
Begin
End;
SAyın Gkimirti ilginize teşekkür ederim gönderdiğiniz dosyaları ilgili yerlere kopyaladım ama değişen bir şey olmadı 1584648 yordam giriş noktası vclib50.bpl dinamik kitaplığında bulunamadı demeye devam ediyor dediğim gibi sanırım problem vcli50.bpl dosyasında rica etsem bana bu dosyayı gönderirmisiniz gönderdiğiniz dosyalar zaten ibx kurulduğunda geliyor onlarda sorun olacağını sanmıyorum teşekkür ederim
Begin
End;
Begin
End;
install packages sayfasından interbase data access compenents compenents i remove ettiğim zaman bana vclib50.bpl dosyasınıda remove edeceği konusunda uyarıyor ama
ve ibxupdate yuklediğimde backup al dediğim zaman backup klasörü içinde de bu dosyayı görüyorum zaten bu sorun yüzünden dün yaniden kurdum delphiyi ama değişen bişey olmadı
ve ibxupdate yuklediğimde backup al dediğim zaman backup klasörü içinde de bu dosyayı görüyorum zaten bu sorun yüzünden dün yaniden kurdum delphiyi ama değişen bişey olmadı
Begin
End;
Begin
End;
Arkadaşlar sorunu çözdüm ama bana çok saçma geldi yeni bir proje oluşturdum eski projemi açtım ana form üzerinde ne varsa select all yapıp kopyaladım yeni projemin formuna yapıştırdım eski projedeki buton clickleri form olayları falan aklınıza ne gelirse aynen kopyala yapıştır yaptım daha sonra Add to project komutu ile eski projedeki tüm unitleri ekledim ve çalıştırdım sorun ok ve nerdeyse herşey ayını oldu ama hala eski projemi çalıştırdığımda aynı sorunu görüyorum .
yani sorunu çözdüm ama sorunun kendisini değil yorumu sizlere bırakıyorum yardımlarınız için teşekkürler
yani sorunu çözdüm ama sorunun kendisini değil yorumu sizlere bırakıyorum yardımlarınız için teşekkürler
Begin
End;
Begin
End;