ayni proje icinde yer alan formlarin hepsi bilindigi gibi tek exe dosyasi olusturulduğu icin taskbarda tek bir simge olarak goruluyor.
benim istedigim projedeki formlardan birini acildigi zaman taskbarda ayrica gorulmesi.haliyle ana formla bu form arasinda alt+tab ile gecis yapilabilmesi.
istedigim sey formu dll'in icinden cagirarak yapilabiliyor ama hem ana formdan kullanilmasi gereken kaynaklar var hemde programin cokmemesi icin sıkı kontroller yapmak lazim.
yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkurler.....
2 form için taskbarda iki ayri icon
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Birinci sorunda kontroller yaparak ico ları değiştirebilirsin. Runtime da ico değiştirmek için kodu kullanabilirsin.
Diğer sorularınıda inceleyeceğim.
Kolay Gelsin...
Kod: Tümünü seç
Application.Icon.LoadFromFile('C:\Program Files\Borland\Delphi6\Demos\Internet\Chat\Client\Application.ico');
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Bunu neden yapmak istiyorsun? Her formu ayrı bir exe olarak derlemeyi düşündünmü?benim istedigim projedeki formlardan birini acildigi zaman taskbarda ayrica gorulmesi.haliyle ana formla bu form arasinda alt+tab ile gecis yapilabilmesi.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
sanirim ben sorumu iyi anlatamadim
benim istedigim aktif forma gore exenin taskbardaki iconunun degismesi degil.
en basitinden soyle aciklayim
ana formdan baska bir form create edince windowsun taskbarinda ikinci bir simge ile gozukmesini istiyorum.
benim istedigim aktif forma gore exenin taskbardaki iconunun degismesi degil.
en basitinden soyle aciklayim
ana formdan baska bir form create edince windowsun taskbarinda ikinci bir simge ile gozukmesini istiyorum.
husonet yazdı:Birinci sorunda kontroller yaparak ico ları değiştirebilirsin. Runtime da ico değiştirmek içinkodu kullanabilirsin.Kod: Tümünü seç
Application.Icon.LoadFromFile('C:\Program Files\Borland\Delphi6\Demos\Internet\Chat\Client\Application.ico');
Kolay Gelsin...
bunu yapmamim nedeni programin calisma mantigi ve en onemlisi musterinin istegi
ayri exe durumunda ise ortak kullanilan nesneler buyuk sorun (database, skin kontrols,raporlar vs vs...)ayrica ikisi arasinda cogu yerde bilgi alisverisi olmasi lasim.
ayri exe durumunda ise ortak kullanilan nesneler buyuk sorun (database, skin kontrols,raporlar vs vs...)ayrica ikisi arasinda cogu yerde bilgi alisverisi olmasi lasim.
husonet yazdı:Bunu neden yapmak istiyorsun? Her formu ayrı bir exe olarak derlemeyi düşündünmü?benim istedigim projedeki formlardan birini acildigi zaman taskbarda ayrica gorulmesi.haliyle ana formla bu form arasinda alt+tab ile gecis yapilabilmesi.
Kolay Gelsin...
Kod: Tümünü seç
procedure TForm2.CreateParams(VAR Params: TCreateParams);
begin
Inherited CreateParams(Params);
Params.WndParent := GetDesktopWindow;
end;
cok tesekkurler..
mikrocu yazdı:Kod: Tümünü seç
procedure TForm2.CreateParams(VAR Params: TCreateParams); begin Inherited CreateParams(Params); Params.WndParent := GetDesktopWindow; end;