invalid parametre
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
invalid parametre
herkese iyi çalışmalar
arkadaşlar benim başım şu query ile başım derdde nedeni
ise query nesnesini active özelliğini true yaptığım zaman invalid paremetre hatası veriyor .veritabanı olarak dbase for windows kullanıyorum
nedenini ben de anlayamadım
mesela
database olarak dbdemos seçtim sql nin içinede select *from müşteri.dbf
yazdım
sıra active =true yaptım neden hata verdiğini anlayamadım
bir de acaba dedim datalar mı bozuldu diye fakat format aldım donra delphi 6 yı yine kurdum fakat sonuç yine aynı bu hatayı özellikle dbase dosyalarında veriyo paradox dosyalarında ise vermiyor.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
arkadaşlar benim başım şu query ile başım derdde nedeni
ise query nesnesini active özelliğini true yaptığım zaman invalid paremetre hatası veriyor .veritabanı olarak dbase for windows kullanıyorum
nedenini ben de anlayamadım
mesela
database olarak dbdemos seçtim sql nin içinede select *from müşteri.dbf
yazdım
sıra active =true yaptım neden hata verdiğini anlayamadım
bir de acaba dedim datalar mı bozuldu diye fakat format aldım donra delphi 6 yı yine kurdum fakat sonuç yine aynı bu hatayı özellikle dbase dosyalarında veriyo paradox dosyalarında ise vermiyor.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Ne ile bağlantı kuruyorsun? BDE, ADO ODBC vs?
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
viewtopic.php?t=6010
yok ben hala ısrarlıyım diyorsan TTable kullan.
NOT : Ayrıca "müşteri.dbf" yazmışsın. Eğer gerçekten tablonun ismi böyle ise Türkçe karakter kullanmamanı tavsiye ederim. Tablo, alan, indeks vs. bilimum yerlerde Ş, Ğ, İ, Ö, Ç gibi Türkçeye has harfleri kullanma.
Kolay gelsin.
yok ben hala ısrarlıyım diyorsan TTable kullan.
NOT : Ayrıca "müşteri.dbf" yazmışsın. Eğer gerçekten tablonun ismi böyle ise Türkçe karakter kullanmamanı tavsiye ederim. Tablo, alan, indeks vs. bilimum yerlerde Ş, Ğ, İ, Ö, Ç gibi Türkçeye has harfleri kullanma.
Kolay gelsin.
Mustafa hocam işin aslı şu ki ben de firebird çalışmayı düşünüyorum fakat şu an mümkün değil yaptığım bir proje var da onu bitirmem gerekecek
onun için şu toplam işlemini yaptırmam gerekecek.artı dediğiniz ttable fonksiyonunu hiç kullanmadım ve bu companenti nerede indireceğimi bilemiyorum.herkesten Allah razı olsun.
onun için şu toplam işlemini yaptırmam gerekecek.artı dediğiniz ttable fonksiyonunu hiç kullanmadım ve bu companenti nerede indireceğimi bilemiyorum.herkesten Allah razı olsun.
hepinizden Allah razı olsun fakat query nin paremetre sine nasıl bakacağzı ve ben prıjede hem table hem de query kullanıyorum
query de
select *from musis
yazdım ve active =true oldu fakat çalıştırdığım zaman proğram kırılıyor
sonra query sildiğimde table kullandığım prığram çalışıyor 10 veya 12 adet gib table kullandım query başka bir yeni dosyada hata vermiyor da
neden benim projede hata veriyo anlayamadım bir türlü yadımlarınız için şimdiden tşk. haa aklıma gelmişken bir de query bazen active oluyor bazen olmuyor active olmadığı zaman $25 $02 gibi bir hatanın yazdığını görüyorum ne demek olduğunu anlayamadım herkese kolay gelsin
query de
select *from musis
yazdım ve active =true oldu fakat çalıştırdığım zaman proğram kırılıyor
sonra query sildiğimde table kullandığım prığram çalışıyor 10 veya 12 adet gib table kullandım query başka bir yeni dosyada hata vermiyor da
neden benim projede hata veriyo anlayamadım bir türlü yadımlarınız için şimdiden tşk. haa aklıma gelmişken bir de query bazen active oluyor bazen olmuyor active olmadığı zaman $25 $02 gibi bir hatanın yazdığını görüyorum ne demek olduğunu anlayamadım herkese kolay gelsin