Manyetik karttan bilgi okumak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
csyasar
Üye

Manyetik karttan bilgi okumak

Mesaj gönderen csyasar »

arkadaşlar;

şirket içinde geliştireceğimiz bir proje kapsamında manyetik kart okuyucular davasına giriş yapmak üzereyiz.

manyetik okuyucu olan aşağıdaki aygıtı bu proje içerisinde sizlerden de yardım almak suretiyle kullanabilir miyim? kullanımı kolay olur mu?

Projenin amacı: bu cihaz için(eğer imkan varsa) kart bastırarak müşteri hesaplarının kontrolünün müşteri tarafından şirket içerisindeki cihazdan kartını geçirerek hesap detaylarına ulaşması.

Bu iş için 1 tane cihaz buldum, işte detayları:

Cihaz Adı:ZEBEX 150BR MANYERTİK KART OKUYUCU
Resmi:
Resim
Fiyatı:293.230.000 TL / 293,23 YTL

Özellikleri:
  • Kart okuma hızı:75 - 1250 mm/s
    Kafa ömrü:300,000 geçiş
    Boyutlar:115 x 46 x 34 mm
    Ağırlık:100g
    Dış malzeme:ABS plastik
    Tek iz:ISO Standart Track 1, Track 2 veya Track3
    Çalışma sıcaklığı:0 - 40 derece
    Saklama sıcaklığı:-20 ile +60 derece
    Bağlantı tipi:RS232
nasıl bu cihazı kullanarak bir bilgisayarın comportuna bağlasak sorunsuz kullanabilir miyiz?

teşekkürler, kolay gelsin...
En son csyasar tarafından 09 Ara 2004 11:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

muhtemelen,

kart okuduğu bilgiyi, diretk comprt a gönderiyordur. yani sen comport'u dinlesen yeter. kartı kodlarken son karakteri 13 olarak yani enter olarak kodlarsan. işler daha kolaylaşır.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

bir tane daha ürün buldum ürün resminden anlaşılacağı gibi manyetik kart okuyucu bağlantısı var:

CHAMPTEK MR365 MANYETİK KART OKUYUCU PS/2

KDV Dahil Fiyatı: 79.848.594 TL

Resim

Özellikler:
CHAMPTEK MR365 MANYETİK KART OKUYUCU PS/2

Marka : CHAMPTEK
Model : MR365
Tarama hızı : 100 - 1000 mm/sec , Kafa ömrü 300.000 geçiş
Arabirim : Track 1 , Track 2 ve Track 3 seri port bağlantılı
Konnektör : Klavye bağlantılı manyetik kart okuyucu
Boyutlar : 0-40 derece
Çalışma Sıcaklıkları : 0°C - 40°C (32°F - 104°F)
Muhafaza Sıcaklıkları : -20 ile +60 derece
Paketin içeriği :
1 Adet Kart Okuyucu
Slot Reader Yazılımı
©www.data.com.tr

Ürün Kodu: MR365
Garanti Süresi : 2 Yıl
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

ikincisi daha doğru bir seçim olur. ps/2 den bilgi geleceğine göre senin comport dinleme hikayesi ile felan uğraşman gerek yok. önce dediğim gibi, son karakter enter olursa, kart numarasını alacağın alanın onkeypress alanına yazacağın br kod ile kartnumarasını alıp kullanırsın.
ADNAN
Üye

Mesaj gönderen ADNAN »

Manyetik okuyucular genelde klavyelerle beraber kullanılabiliyor. O zaman sorunlar otomatikman ortadan kalkıyor. Ben bu şekilde kullanmıştım. Manyetik okuyucunun ayarlarına göre izlerden (1,2,3) okunan bilgi aynen ekrana yansıyor.
ADNAN
Üye

Mesaj gönderen ADNAN »

CHAMPTEK dediğiniz cihazda zaten klavye bağlantısı bahsedilmiş.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

bizimkiler şimdide bu camptek i almak istemiyıorlar!!!!!!! :evil: :evil: rs232(comport) 'den çalışanını istiyorlar. :evil: onlar yazacaklar ya programı!!!! :evil: :evil: :evil: en doğrusunu da onlar bilirler!!!!!! :evil: :evil: ya arkadaşlar comportta ne gibi sorunlarla karşılaşırım :?:
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

işe başlamadan bunları öğrenmen zor. bende okuldayken onlarca şey yazmıştım ama işe girince sudan çıkmış balığa döndüm(ki hala sazanım:)). gördüğüm kadarıyla pek pahalı cihazlar değiller ve sonuçta alınacaksa bir şekilde aldır. ( bende rs232 olanı tercih ederdim doğrusu,hangi verinin klavyeden neyin cihazdan geldiini ayırmak isterim) örneğin buradaki bi fonksiyon :

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.ApdComPort1TriggerAvail(CP: TObject; Count: Word);
var LastCount,I : integer;
begin
LastCount:= Count;

for I := 1 to LastCount do
 begin
  cRcvBuffer[CharCntReceived]:= ApdComPort1.GetChar;
  inc(CharCntReceived);
 end;
end;
şimdi burda CharCntReceived aldığın veri sayısı
eğer karttan aldığın bilgi sabitse (atıyorum on karakter :P)
if CharCntReceived= 10 then
zırtpırtnumraana:= cRcvBuffer;

yok veri bir paket içerisinde geliyor ise mesela * ile başlayıp + ile bitiyorsa
if cRcvBuffer[x] = '*' and cRcvBuffer[CharCntReceived] = '+' then
zırtpırtnumraana:= copy(cRcvBuffer,zırttan,pırta);

bilmen gereken hangi cihazı kullanacağın, onun protokolü, okadar gerisi çok basit.
kolaygelsin
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

mege abi sazanım demişin ya.... diğer bi forum konusunda senin kullanacağın cihaz rf galiba demiştin. hemen araştırmaya koyuldum. bulduğum cihazların fiyatları 1 milyardan aşağı değildi. bunu bizim patronlara söylediğimde adamlar kalp krizi geçiriyodu :D hoş sevinilecek dutrum değil aslında. çünki adamlar programlamaya karşı örgütlenmem açısından her türlü lojistik faaliyetime destek çıkıyolar. :D :D :D deneme cihazları, kitaplar, programlar, componentler, vs...

manyetik okuma konusuna gelince hangi component ile okuyacağız rs232'yi??? (Async Pro şimdi buldum)

bir de cihazın protokolü derken??? buradaki kasıt ne?
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

csyasar yazdı:mege abi sazanım demişin ya.... diğer bi forum konusunda senin kullanacağın cihaz rf galiba demiştin. hemen araştırmaya koyuldum. bulduğum cihazların fiyatları 1 milyardan aşağı değildi. bunu bizim patronlara söylediğimde adamlar kalp krizi geçiriyodu
hehe :D orada sen demiştinki bir aletin önünden geçince kartı tanıyor falan, bende proximty kart anladım :) cevap doğru, soru yanlış :P

cihazın protokolü derken, kart geçirildiği zaman bilgisayara ne veri gönderiyor. kaç bayt bunlar aldığın cihazn kitabında ve net sitesinde vardır.
hatta şöyle bir baktım, eğer işe yeni başlıyor ise usb manyetik kart okuyucu kullanki seri portu olmayan pclerdede kullanabilesin ;) (bi fikir sadece,sazanlık yapmayayım yine)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

abi zaten cihaz bizim bilgisayarda çalışacak. yani rs232 yoksa filan gibi bi sorunumuz yok. :D :D :D :D
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

s.a
csyasar kardeş..

Ben senin istediğin olayi cok kisa bir sure icerisinde (6 saat benim için bir rekordu..) bir modül olarak hazirladim..ATM sekline sokulmus olan bir server case in icine bir laser printer koyduk ve bunu sisteme bagladim.alti ustu (laser zaten basli basina 500 dolar )800 dolar masrafla hallettik..Satisi ise sanirim 3000 ya da 4000 dolar civariydi..Hastanede lab sonuclari cikan hasta lab a gidip "ne oldu ciktimi yavrim..?" dememesi icin her hastaya verdiğimiz ve üzerinde barkod cubugu bulunan tanıtım kartını rs 232 den bagli olan okuyucudan (siyah olani kullandik..Sorunsuz.ve ucuzdu..)geciriyor ve sonucu varsa otomatikmen yazdırıyor..Sonuclar da yine bir kontrol mekanizmasiyla laboratuvar cihazina ayri bir RS23 portu ile bagli :) Seviyorum be rs232 leri yeterki cable dizilimleri sorunsuz olsun..
tavsiye edecegim ve free olan component ise cport v3.0 .. http://www.sf.net sourceforge dan indirebilirsin..Kodlari da yanin da tabiki..

Ben kullanıyirorum..Butun cihaz baglantilarimda Allah a sukur yuzumu hic kara cikarmadi..

iyi calismalar diliyorum...
(cport un ekinde gelen examplelarda ne yapacagin acik acik belli edilmis..)
c#

:alsana: :boks:
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

hatta du iki dakka kodu da gondereyim dedim..

Kod: Tümünü seç

procedure TfrmMain.ComPort1RxChar(Sender: TObject; Count: Integer);
var
  str,malak : String;
  i : Integer ;
begin
         ComPort1.ReadStr(Str, Count);
         TmpBar := TmpBar + Str;
     for i:=0 to Length(Tmpbar)-1 do begin
            if (Tmpbar[i]='0') or (Tmpbar[i]='1') or (Tmpbar[i]='2') or (Tmpbar[i]='3') or (Tmpbar[i]='4')
            or (Tmpbar[i]='5') or (Tmpbar[i]='6') or (Tmpbar[i]='7') or (Tmpbar[i]='8') or (Tmpbar[i]='9')
                   then malak := malak + TmpBar[i];
     end;

if Length(malak)=10 then begin
     panel1.Visible := False;
     image4.Visible := False;
     RxDBGrid1.Visible := False;
     PanelTimer.Enabled := False;
     TimerScreenClosing.Enabled := False;
     TimerScreenCheckingNew.Enabled := False;
     TimerLabPrint.Enabled := False;
     label1.Caption := '' ;
     Panel3.Visible := False;
     Panel3.Visible := False;
     getprotII := malak ;
     CheckProt(Nil);
  end;
end;

anladin sen anladin...

Hatta olur ki gece calisirsin ve takilirsan cekinmeden arayabilirsin..
0543 500 ** ** ..

*** Selam. forum dışarıdan okunabiliyor. telefonunuzu sizin güvenliğiniz için maskladım. eğer isterseniz arkadaşa tekrar özel mesaj atabilirsiniz.. mege
c#

Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

NetZero yazdı:tavsiye edecegim ve free olan component ise cport v3.0 .. http://www.sf.net sourceforge dan indirebilirsin..Kodlari da yanin da tabiki..

Ben kullanıyirorum..Butun cihaz baglantilarimda Allah a sukur yuzumu hic kara cikarmadi..

iyi calismalar diliyorum...
(cport un ekinde gelen examplelarda ne yapacagin acik acik belli edilmis..)
selam..

Cport u bende kullanıyordum ama geliştiren ekip artık bunu geliştirmiceklerini ve yeni versiyonlara aktarmıcaklarını açıkladı ve açık açık gidin apro kullanın dedi :D bilginize...
(ayrıca apro nun clx versiyonua linklere atmıştım geçenlerde ;) )
http://sourceforge.net/projects/comport/ yazdı: This component is no longer supported. If you think you need this component, please use http://sourceforge.net/projects/tpapro/ instead. This component is NOT SUPPORTED via e-mail. The only support you can get, is by clicking the Forum link on this page.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

s.a

thanks @mege!
c#