Arkadaşlar şimdi bir el terminali ile sayım yapılcaka işte şu barkodlu üründen şu kadar miktar var diye bir text dosyaya kaydedilecek ve text dosya bir dekstop PC'ye atılacak buraya kadar onların işi

1.) Text dosyadan veri okunacak xxxxxxxx barkodlu üründen xxx adet var gibi şimdi text dosyadan veriyi nasıl okurum? Bu konu daha önce hiç karşıma çıkmadığı için bana şimdi başlı başına bir muamma gibi geliyor sıkıntı basıyor amann

2.) Daha da önemli olan bazı barkodlar sadece ürünü tanıtırken bazıları farklı (Barkod işleriyle daha önce muhatap olmuş arkadaşlar varsa bilirler) bu farklı olanlarda durum şu mesela barkod 2801001001703 olsun burada ilk üç hane olan 280 ürünün terazi ürünü olduğunu sonrasında gelen 1001 ürün kodunu sonrasında gelen 00170 ise kaç gram olduğunu söyler yanlış bilmiyorsam en sondaki 3 de check digit oluyor. Bu kadar açıklamadan sonra ben bu barkod ifadesindeki bloklara ayrı ayrı nasıl ulaşabilirim. Yani program şunu yapsın istiyorum:
1. ilk üç haneyi görüp bu barkodun bir terazi ürününe ait olduğunu anlasın (Örnekte 280)
2.sonraki dört haneyi ürün kodu olartak atasın (Örnekte 1001)
3.Sonraki beş haneyi ürünün miktarı olarak atasın (Örnekte 00170)
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Ve/veya fikir verebilir misiniz?
Yardım edecek herkese şimdiden çok teşekkürler