mrb arkadaşlar,
ayrıntılı bir şekilde sorunumu anlatıcam.projemde bütün formlarımı hazırladım,hepsinin position özelliği screencenter.sonradan arkaya siyah form hazırladımki masaüstü görünmesin istedim.bu form8.birde bu forma image koymam istendi. çünkü sayfaların hiç birinde X( close) ve _minimize etme tuşu yoktu. öyle olunca bende form8'e koydum. hepsinden görünsün die. fakat setup ını hazırladıktan sonra farkettim ki çözünürlüğü yüksek olan bi bilgisayarda form8'e koyduğum resim kaymış. bunu düzeltmek için ekran çözünürlüğünü otomatik olarak 1024*768 olması gerekiyor. burdaki kodları inceledim. ama işime yaramadı.
iyi çalışmalar...
şimdiden teşekkürler
ado bileşenleriyle veritabanına bağlandım.
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
fahrettin abi, verdiğiniz linklere bakmıştım, olmadı.ben formlarımı ortada gösteriyorum,arka formdaki image'in align özelliğini client,center'ınıda true yaptım.arka formdaki resmide ortada gösteriyorum.ama diğer formlarımla arada biraz mesafe kalıyo dek gelmiyo bi türlü.(hepsini ortalamamış olmama rağmen)metin beyin verdiği kodlarda da aynı şey oldu, yine dek gelmedi.uzun lafın kısası benim otomatik olarak makinanın çözünürlük ayarını 1024/768 yapmam lasım.forumda arattırdım ama denediklerim görmedi işimi.bunun bi yolu olmalı ama ne?
Hayır ama artık farklı bir yolla çözmeye çalışıyorum sorunumu.yani form8 deki üstbandı(close ve minimize butonlarının olduğu image) tek tek bütün formlara koyucam.biraz uğraştıracak beni ama neyse
yinede sizin dediğiniz image in stretch olayı ne işe yarıyor.bi dahaki sefere lasım olabilir.
teşekkürler..
iyi çalışmalar..
Konyalı yazdı:image in stretch olayı ne işe yarıyor.bi dahaki sefere lasım olabilir.
Image > stretch : true yada false değerlerini alıyor. True olduğunda image nesnesinin boyutuna göre içindeki resmi boyutlandırıyor. Kısaca resminizi image nesnesinin içine sığdırıyor. Ama resminizin kalitesi kötü ve uzunluk ve genişlik değerleri küçük ise görüntü kalitesinde bozulmalar olabilir.
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.HZ. MUHAMMED (S.A.)
@Konyalı örnek davranışınızdan dolayı kutluyorum sizi. Arkadaşlar lütfen Forum kurallarını okuyalım ve uyalım Özel den Delphi hakkında yazışma yapmayalım Forumuzda her kez her kez e bir şey öğretebilir bildiklerimizi hepimiz paylaşalım.
arkadaşlar çeşitli defalar belirttim. Bu özel mesajla/ maille / msn ile her ne yolla olursa olsun, özel mesajla soru sorma ve yanıtlama olayına sıcak bakmıyoruz. Lütfen riayet edelim bu konuya.