Delphi 2005 te anormal bir durum

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Delphi 2005 te anormal bir durum

Mesaj gönderen ademiz »

Arkadaşlar Merhabalar

Delphi 2005 ile VCL win32 Form tarzıyla bir proje hazırlıyordum.Fakat Delphi normal çalışırken birden run yaptığım zaman CPU Hex görüntü durumuna düşüyor.Yani sanki projede hata varmışta ayıklamak için Hex editörünü açıyor.Tabi böyle olunca her yer kilitleniyor.

Bunun nedenini araştırırken yeni bir .NET projesi (C#-Delphi-ECO) tiplerinde ayrı ayrı açarak denedim güzel run etti.

Ancak VCL formatında hem win32 hemde .NET projelerini run edemedim program kilitlendi bilgisayar kilitlendi acayıp bir durum.

Delphiyi kaldırdım yeniden kurdum yine aynı.

Bu işe pek akıl erdiremedim projemde VCL win32 formatında Delphi 7 yede tekrar aktarılmıyor zannedersem.

Bu konuda engin hata yakalayıcı arkadaşların değerli çözümlerini saygıyla beklerim
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

Arkadaşlar yoğun gayretlerim sonucunda hatanın nereden kaynaklandığını buldum... :wink:

Normalde güvenlik yazılımı olarak Panda Internet Security kullanıyordum. Doğruyu söylemek gerekirse çokta memnunum.

Ancak bir iki gün önce Panda Internet Security 2005 sürümünü kurmuştum.Meğer Delphi'yi Run ederken oluşan exe'yi yabancı ve sakıncalı bir varlık zannedip çalıştırtmıyor.Tabii böyle oluncada Delphi, exe içerisinde Pointer hatası verip çalışmıyor.

Hani bunları niye yazıyorum.

Olurya benim gibi güvenliğe önem veren yazılımcı arkadaşların başına gelirse Forumumuzda bulunsun diye.

Hepinize saygılar