IXMLNode Nesnesi: ChildNode mu? Değilmi?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

IXMLNode Nesnesi: ChildNode mu? Değilmi?

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba Arkadaşlar,
Bir projemde XML den veri transferi yapmam gerekiyor.
Ve DB ile XML alanlarını ilişkilendimek için bir dizayn from um var işte XML içeriğini bir TTreeview de gösteriyorum ve diyorum ki XML deki bu alan DB deki şu alan a eşittir gibi. Neyse sorun şu ki;
Örneğin XML nin içinde bir çok yerde "PlakaNumarası" geçiyor ben ise SAHİBİ "ARAÇ" olan düğümdeki PlakNuamrasını istiyorum gibi. bunu nasıl anlarım
Teşekkürler.
En son vkamadan tarafından 10 Ara 2004 06:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- Düğüme ait Level değeri derinliği verir.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Pardon sorunun şeklini değiştirdim asıl yapmak istediklerimden bahsettim.
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Verilen cevap havada kalmasa iyi olurdu. Lütfen bir dahaki sefer soruyu değiştirmeyiniz. Yerine başlığın altında yeni bir soru ile yolunuza devam ediniz.

- Soruyu değiştirdiğiniz için verilen cevap alakasız ve havada kalmış oldu. Silmiycem, bu mesajı okuyanlar gerekçesini anlayacaktır.

- Sorunuza gelince. Bir çok yolu vardır. İlk aklıma geleni (uzun yoludur ama Treeview bileşenini anlamak adına faydalı olacaktır.) şöyle özetleyeyim.

- ARAÇ isimli bir root'a (kök) ait childnode listesini elde etmek için TreeView1.Selected.GetFirstChild kullanarak seçili olan dala ait ilk childnode'a erişilir. Sonra da

Kod: Tümünü seç

TreeView1.Selected := TreeView1.Selected.GetNextChild(TreeView1.Selected);
şeklinde bir komutunu içeren her adımda bir diğer child kardeşe gidilir. Bu Index'i (-1) olana kadar repeat / until dönerseniz tüm kardeşleri bulursunuz.

- Her adımda TreeView1.Selected.HasChildren boolean dönüşü de kontrol ederseniz, daha alt seviyede childları olup olmadığını kontrol etmiş olur, içi içe fonksiyon döngüsü kurarak alt dalları da dahil etme şansını elde etmiş olursunuz.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Teşekkürler,
Bahsettiğiniz yöntemle sorunumu hallettim.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr