anket programı için önerileriniz
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
anket programı için önerileriniz
Arkadaşlar iyi çalışmalar diliyorum. interbase veri tabanı ile bir anket programı yapmak istiyorum. soru olacak ve seçenekleri olacak. herkes kendi bilgisyaarnıdan ilgili soru hak. anketi cevaplayacak. ben sql de grup yapıp sonuçları alacağım. bu konuda sizden tavsiyeler alabilirmiyim işe başlamadan önce. saygılarımı sunuyorum.
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)

Selamlar,
Zaten sen yanıtı yazmışsın, ancak şuna dikkat etmeni tavsiye edebilirim. Ankette her soru Şıklı olmayabilir,
Soru tiplerin olmalı, bu soru tiplerini şöyle gruplayabilirsin,
Tek Seçimlik, (A, B, C, D, E, F gibi Şıklar içeren ve sadece bir şıkkın seçilebildiği soru türü)
Çoklu Seçim (1, 2, 3, 4, 5, 6 gibi seçeneklerin ve birden fazla seçimin yapılabildiği soru türleri)
Evet/Hayır, Katılıyorum/Katılmıyorum gibi 2 şıklı tek yanıtlı ve seçimi zorunlu sorular (Bu Tek Seçimlikde de tanımlanabilir)
Text bilgi alınan sorular, (String veye uzun Text)
Tarih bilgisi alınan sorular,
Sayısal Değer alınan sorular
gibi anketin soru ve cevap bölümleri nitelikler içerebilir. Yukarıda yazdıklarım şu anda aklıma gelenler, ama daha iyi bir çalışma istiyorsun, internette Google babaya danış
Anket Hazırlama Tenikleri gibi şeyler arattır, geçende ben aratmıştım ve orada Anket nasıl hazırlanır ne gibi sorular sorulur gibi bir sürü Trick'ler var onları öğrendim 
Değerlendirmen de bu soru gruplarına göre değişkenlik göstermeli,
Kolay Gelsin.
Zaten sen yanıtı yazmışsın, ancak şuna dikkat etmeni tavsiye edebilirim. Ankette her soru Şıklı olmayabilir,
Soru tiplerin olmalı, bu soru tiplerini şöyle gruplayabilirsin,
Tek Seçimlik, (A, B, C, D, E, F gibi Şıklar içeren ve sadece bir şıkkın seçilebildiği soru türü)
Çoklu Seçim (1, 2, 3, 4, 5, 6 gibi seçeneklerin ve birden fazla seçimin yapılabildiği soru türleri)
Evet/Hayır, Katılıyorum/Katılmıyorum gibi 2 şıklı tek yanıtlı ve seçimi zorunlu sorular (Bu Tek Seçimlikde de tanımlanabilir)
Text bilgi alınan sorular, (String veye uzun Text)
Tarih bilgisi alınan sorular,
Sayısal Değer alınan sorular
gibi anketin soru ve cevap bölümleri nitelikler içerebilir. Yukarıda yazdıklarım şu anda aklıma gelenler, ama daha iyi bir çalışma istiyorsun, internette Google babaya danış

Değerlendirmen de bu soru gruplarına göre değişkenlik göstermeli,
Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/