quick report
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kod: Tümünü seç
screen.PixelsPerInch
google : 1 inch in cmDescription
Use PixelsPerInch at runtime to change how the form is scaled to the current screen resolution. If PixelsPerInch is changed from its default value, the form will not have the same proportion on every screen resolution.
At design time, PixelsPerInch is set automatically when the form is saved. Changes to PixelsPerInch made in the Object Inspector only affect the form at runtime.
The form’s Scaled property must be true for PixelsPerInch to have an effect.
1 inch = 2.54 centimeters
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
arkadaşlar pardon.
fonksiyon inch başına düşen pixel sayısını döndürüyor.
bir inch ise 2.54 cm
bölünce cm başına pixel bulursunuz.
kolay gelsin
ayrıca kimi bileşenlerinde cm skalaları var. qreporttada olması lazım. bi inceleyin.
fonksiyon inch başına düşen pixel sayısını döndürüyor.
bir inch ise 2.54 cm
bölünce cm başına pixel bulursunuz.
kolay gelsin
ayrıca kimi bileşenlerinde cm skalaları var. qreporttada olması lazım. bi inceleyin.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
merhaba mege,
qr nin object inspector u araştırdım fakat left ve top durumunu (normal oralar görünümünde) piksel cinsinden işliyor. fakat objekt inspectorun size nin bölümünde ise left ve top durumlarını mm cinsinden işliyor. buraları buldum fakat size deki left ve top lar virgüllü olduğundan alan özelliklerimi float yaparak ayarlama yapmak istedim ama sonuçta hata verdi ve alan uyuşmazlığı dedi. bende integer alan yapıp virgülleri yuvarlayarak yapmak istedim yine prg hata verdi önce fakat sonra run yapınca çalıştı. bu durumu uyarı zannettim ve direkt exe den çalıştırdım yine açılmadan önce hata verdi ve olayı kabul edince prg çalıştı. bu durumda prog. mın hatalı olduğu imajını verdiği için bende eskiye dönerek piksel olarak işleyen left ve top özellikleri ile ayarlamaya gittim.
bide mege ustam matematiğimiz kuvvetli diğil bu inç olayı falan kafam karıştı kaça bölücez nassı etcez bunu da hesaplıcaz.
inch pixel in kaç katı kaçta kaçı
teşekkürler kolay gelsin.
qr nin object inspector u araştırdım fakat left ve top durumunu (normal oralar görünümünde) piksel cinsinden işliyor. fakat objekt inspectorun size nin bölümünde ise left ve top durumlarını mm cinsinden işliyor. buraları buldum fakat size deki left ve top lar virgüllü olduğundan alan özelliklerimi float yaparak ayarlama yapmak istedim ama sonuçta hata verdi ve alan uyuşmazlığı dedi. bende integer alan yapıp virgülleri yuvarlayarak yapmak istedim yine prg hata verdi önce fakat sonra run yapınca çalıştı. bu durumu uyarı zannettim ve direkt exe den çalıştırdım yine açılmadan önce hata verdi ve olayı kabul edince prg çalıştı. bu durumda prog. mın hatalı olduğu imajını verdiği için bende eskiye dönerek piksel olarak işleyen left ve top özellikleri ile ayarlamaya gittim.
bide mege ustam matematiğimiz kuvvetli diğil bu inç olayı falan kafam karıştı kaça bölücez nassı etcez bunu da hesaplıcaz.
inch pixel in kaç katı kaçta kaçı
teşekkürler kolay gelsin.