Quick report saçmalıyor mu?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
AliRiza
Üye
İletişim:

Quick report saçmalıyor mu?

Mesaj gönderen AliRiza »

Arkadaşlar başka bir veritabanındaki listeden kişinin seçtiğine göre siparişini sipariş veritabanında tutturuyorum.Kişi siparişlerini 2. forumda görebiliyor.
Formdandan quick report ile verdiği siparişlerin yazıcıdan dökümünü almasını sağlıyorum.Yalnız anlamadığım taraf 2. forumdan önizleme bölümüne geçince kaydın gözükmemesi.
Quick report'un hasdetail özelliğini true yaptım.
Adotable ile nesneleri qrdbtext 'le ekledim.
Yani aşağıdaki kodu sildim.Aşağıdaki kodu kullanmamın nedenide programdan çıkışta table'ı boşaltmak.Belki ondan olur diye denedim.Kayıdı çıkışta sildirmeden programı kapatıp yeniden açtığımda kayıtların gözükmesi.Yani Qucik reportda yeni kaydın gözükmemesi.
Programı açıp kapatınca gözükmesinin nedeni için aklıma dataset'i açıp kapatmak geldi.Önizleme formunun showunda
datasource1.dataset.active:=false;
datasource1.dataset.active:=true;
adatable1.close,
adotable1.open;

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
if adotable1.RecordCount<>0 then
begin
 while not adotable1.Eof do
 begin
 adotable1.Delete;
 end;
end;
end;
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.
bileşenler create edilirken propertylerindeki değerleri (genel mantık dfm'den alıyor denilebilir) değerleri yükleyerek create edilir.sonrasında eğer bi müdahale olmazsa create edildiği gibi çalışır.burada yapılması gereken formun onshow yordamında söz konusu bileşenlerin kapatılıp yeniden açılması ya da güncellenmesi.
kolay gelsin.