dosya arama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

dosya arama

Mesaj gönderen Misafir »

soracağım şu

bir exe dosyasının yolunu bulmaya çalşıyorum...

begin
GetWindowsDirectory(buffer, SizeOf(buffer));
FileToFind := FileSearch(Edit1.Text, GetCurrentDir + ';' + buffer);
if FileToFind = '' then
ShowMessage('Couldn''t find ' + Edit1.Text + '.')
else
ShowMessage('Found ' + FileToFind + '.');
alper:

şoyle bir kod var

bildiğiniz üzere...windows dizini içinde arama yapıyor...

ben bilgisayardaki bütünü sürücülerde armasını istiyorum

GetWindowsDirectory(buffer, SizeOf(buffer));

yerine ne kullanabilirim.
tşk
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

arayarak bulacaksın hocam. hatta sen benzer bi soruda sormuştun bi kaç mesaj önce :)
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.
faanyfile yazıp helpe bakarsan istediğin kodlara ulaşırsın sanırım.
kolay gelsin.
Misafir

cevap

Mesaj gönderen Misafir »

onceki mesajımı ve su anki mesajımı okursanız....nasıl bi aşama kat edip ikinci seferde ne sorduğumu anlarsınız...eger kimseye sormadan her seyi kendim yapabiliyor olsaydım....help ten vs...(ki bu forumda bu şekilde kaç kişi var merak ederim..)

bu şekilde bir site açardım....

yinede yardımlarınız için teşekkürler....

aslında bu tepkim bir sorunun hemen ardından arama arama arama...denmesinede bi bakıma....ya madem forumda her sey konusulmuş..kapatın siteyi offline siteyi koyun download edip okuyalım...forum ne içindir?...birileri onlinedir...sizde fazla araştırma şansınızı yada vaktiniz yoktur....sorarsınız soylerler...

ama soruya tepki veriyorsunuz hayretttt...
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Sanırım buradaki (yani bu forumdaki) arkadaşların hepsi sizlere yardımcı olmak için forumda turlayıp duruyorlar. Yardıma ihtiyacı olan biri var mı şeklinde Forumu geziyorlar ve yardımcı olmak istiyorlar.

Son yazdığınız notun üslubu biraz ağır olmuş gibi. Yardımcı olmak isteyen insanlara sitem ediyorsunuz.

Size verdiğimiz ipuçları, sizin de birşeyleri öğrenerek çözmenize yardımcı olmak içindi. Size pek ala şunu da diyebilirdik "Aç google'ı milyon tane örnek var kesin aradığın vardır"

Ancak size balık tutmaya yönlendirerek çözüme ulaşmanız, bu forumda her sorulan yanıtını bilenler Source kod göndererek satır satır açıklayarak anlatmaya kalksa, bu işi paralı hale dönüştürmek gerekir ve bizlerin tüm işi bu olmalıdır. Takdir edersiniz ki bizler de bu forumda amatör bir ruhla yardıma ihtiyacı olan insanlara yol gösterici olmak.

Biz burada diğer arkadaşlarımızla bu şekilde çoook sorunu hallettik. Eğer size verilen ipuçları yeterli olmaz ise bunu daha uygun bir dille izah edebilirsiniz.

Ben verdiğiniz örnekleri anlayamadım, bana basit bir örnek yazabilir misiniz gibi bir yaklaşım sergilemek daha üsturuplu olur kanaatindeyim.

Şimdi gelelim sorunuza, daha önceden ben size adım adım helpte nerede bulacağınızı yazmıştım, ingilizceniz iyi olmayabilir veya helpte verilen örnekleri anlamamış olabilirsiniz bu sebeple yine sizi yönlendireceğim.

Delphi'de component palette win 3.1 tabında Directory outline ve drive combobox diye componentler var, onları kullanabilirsiniz veya

GetLogicalDrives, GetLogicalDriveStrings isimli fonksiyonları (Win API) kullanarak Bilgisayardaki mevcut diskleri bulabilirsiniz, bulduğunuz bu driveları FindFirst komutu ile Recursive olarak incelersiniz.

Umarım yardımcı olur.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Re: cevap

Mesaj gönderen fahrettin »

alperim yazdı:forum ne içindir?...birileri onlinedir...sizde fazla araştırma şansınızı yada vaktiniz yoktur....sorarsınız soylerler...
Bu dediğiniz ücret karşılığı destek veren kurumların telefonla, internet üzerinden vs... destek verme şeklidir.... parasını verdiginiz icin aynı soruyu 10 defada sorsanız 100 defada sorsanız cevaplarlar....
Ama forumda bir kisinin cevap vermek icin isinden gucunden ayırarak arttirdigi 10 dakikasini daha once konusulmus bir meseleyi sorarak israf edemeyiz.... Takdir edersiniz ki bu doğru olmaz.
iyi calismalar dilerim....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)