qreport ta image yi gösterme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

qreport ta image yi gösterme

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba arkadaşlar,

qreportla hazılanmış yazışmalarım var. title band üzerinde değişmeyen yazı içeriği var detail band üzerinde ise query sonucu dönen veriler var. yazışmada zaman kazanmak ve kolaylık için böle bi tasarım yaptım ve hemen çıktı alıyor ve gönderiyorum.

gelelim sorunuma. durdular durdular bi amblem çıkardılar ve bunun yazıların sol üst köşesinde olmasını emrettiler.

bende qrimge ile bu amblemi bmp formatında title bandın sol üst köşesinde gösterdim. tasarım halinde qr yi previex yapınca amblem ve yazı tam ve düzgün olarak görünüyor fakat çıktı aldığımda yazı başlığının ve amblemin yazılmadığını görüyorum. hadi diyelim amblem yapamadık yazmadı ama hizasında bulunan yazı başlığını niye yazdırmıyor. amblemi başlığın hizasından yukarı çekince başlık yazılıyor ama aynı hizada olunca başlık yazdırılmıyor. sanki image nin uzantısı onu örtüyor kendide başlıkta yazılmıyor. geri kalan yazılar yazılıyor.

delphi deki örneği inceledim ve tablodan aldığını gördüm. bu sadece bi yazılarda görünmesi gereken arma olduğu için tabloya atmak istemedim.

acaba niye preview de görünen şey yazıcıdan çıkmıyor.

vt=frebird/ibexpert
delphi=7
qreport=3.0

teşekkür ve saygılarımla.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

kardeş qreport'un kendi demolarının içerisinde image'ı olanlarından çıktı almayı denemen senin için büyük artı olur. bence öncelikle bu şekilde dene. böyle sisteminde mi bi sorun var yoksa report konfigürasyonlarında mı hemen anlarsın.

en kullanışlı yol bu bence... bir componenti kullanırken sorun çıkarsa kendi demolarını denemek...
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

+

adı üzerinde o band title band. yani klasik bir windows penceresi düşün. üst taraf title. yani başlığı ve orada herhangibir image yok.

buradan hareketle:

titleband ın yüksekliğini olabildiğince düşür(height:1 gibi). daha sonra titlebandın hemen altında, detailbandın hemen üstünde gözükebilecek bir band koy. mesela pageheaderbandı. buraya başlığını yaz. ek olarak yan tarafa resmi koy. böylece dene bir de... olur büyük ihtimalle
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

teşekkürler ustam,

proje işyerinde ve evde yazıcı yok. tavsiyelerini deneyeceğim ve olumlu veya olumsuz cevabımı yazacağım.

kolaylıklar diliyorum.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

ustam,

sorun halloldu. üst kısım title olarak kaldı alt kısım detail bant ve burada sorgu sonuçları dökülüyor. title banda image nesnesi koydum yazdırdım oldu. aynı yolu daha öncede yapmıştım olmamıştı. şimdi oldu sanırım yazıcı sorun yapıyor olabilir.

teşekkürler kolay gelsin.