Mustafa hocam gönderdiğiniz bilgi için teşşekkür ederim.
sorunumu hallettim sağolun. Hocam bir sorum daha olacak sizlere...
Mustafa hocam yapmış olduğum proğrama bir şifre koymak istiyorum.Bunu nasıll yapabilirim
Yalnız bu şifrede kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra onu table kaydet
cek ve programı kapatıp açtığı zaman önceki kullanıcı adı ve şifre yi
girecek bunu nasıl yapabilirim.
Saygılar...
Şifre
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
bir tane table oluştur. NO, KULLANICI_ADI ve SIFRE alanları olsun. Daha sonra basit kayıt ekle-kaydet mantığıyla kullanıcıları ekle.
Program açılırkende ana formun OnShow olayında bir form göster ve 2 tane edit ile kullanıcı ve şifre bilgilerini girdir. Table'da varsa ve doğruysa girebilsin.
Kolay gelsin.
bir tane table oluştur. NO, KULLANICI_ADI ve SIFRE alanları olsun. Daha sonra basit kayıt ekle-kaydet mantığıyla kullanıcıları ekle.
Program açılırkende ana formun OnShow olayında bir form göster ve 2 tane edit ile kullanıcı ve şifre bilgilerini girdir. Table'da varsa ve doğruysa girebilsin.
Kolay gelsin.
ewt,edit1 username ve edit2 password ise
Kod: Tümünü seç
if table1.Locate('KULLANICI_ADI',edit1.text,[]) then
if table1.FieldByName('PASSWORD').AsString=edit2.text then
begin
ShowMessage('Girebilirsin')
//Ana formu gosterip bu formu gizlersin
end
else
begin
ShowMessage('Yanlış Şifre');
Terminate;
end
else
begin
ShowMessage('Boyle bir kullanıcı yok')
exit;
end;
merhabalar ustalarım,
arkadaşımızın istediği gibi bizde kullanıcı adı ve şifre ile programa girilmesini istiyoruz.
ben yarım aklımla basit bi form oluşturdum ve burada iki tane maskedit ve iki adet button koyarak button1 in onclick olayına kodları tam olarak yazamayacağım yanlış yazabilirim çünkü
şeklinde basit bi giriş şifresi oluşturmak istedim. yapmayı başardım fakat bu şifre giriş formunu ana form olarak belirledim. bu yüzden bu form her halukarda açık kalıyor. kapatınca prg sonlanıyor. bu durumu nasıl aşabilirim.
çok gelişmiş şifreleme durumuna şu an ihtiyoç duymuyorum onguard ı indirdim incelemedeyim. amacım bilgisayara yabancı birisi bu ne diye bakarsa birazcık caydırıcı olmak.
kolaylıklar dilerim
arkadaşımızın istediği gibi bizde kullanıcı adı ve şifre ile programa girilmesini istiyoruz.
ben yarım aklımla basit bi form oluşturdum ve burada iki tane maskedit ve iki adet button koyarak button1 in onclick olayına kodları tam olarak yazamayacağım yanlış yazabilirim çünkü
if (maskedit1.text ='falan filan') and (maskedit2.text ='333333') then
prggirişform.show;
end
else
begin
showmessage('yanlış şifre');
end;
çok gelişmiş şifreleme durumuna şu an ihtiyoç duymuyorum onguard ı indirdim incelemedeyim. amacım bilgisayara yabancı birisi bu ne diye bakarsa birazcık caydırıcı olmak.
kolaylıklar dilerim
Project -> Options (veya Ctrl-Shift-F11) ile açıılan pencereden istediğin formu mainform yap. şifre doğruysa O formu gizlersin. Diğer formu açarsın.
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
merhaba ustam,
sorunumu şu şekilde hallettim. araştırmanın faydalarını bir kez daha görmüş olduk.
bunu forumun makalelerinde gezinirken bulduğum bi linkten aldım.
teşekkür ederim
kolay gelsin
sorunumu şu şekilde hallettim. araştırmanın faydalarını bir kez daha görmüş olduk.
procedure TFormGiris.FormCreate(Sender: TObject);
var
x,b:string;
begin
b:='******';
x:=inputbox('Programa Giriş','Programa girmek için şifreyi Giriniz:','');
if x=b then
application.messagebox('Programa Girişiniz Onaylandı.Tebrikler ..!','Tebrikler',mb_ok+mb_defbutton1)
else
halt;
statusbar1.Panels[4].Text:=datetostr(date);
end;
teşekkür ederim
kolay gelsin