ZReport ile etiket basımı sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ZReport ile etiket basımı sorunu
Merhaba arkadaşlar,
Sürekli form adres etiketlerine çıktı almam gerekiyor ve bunun içinde uygun olan ZReport bileşenini kullanıyorum.
Fakat şöyle bir sorun var. Daha önce den QuickReport ta yanyana etiket basmak için kullandığım bir yönetemi ZReport ta kullanamıyorum şöyleki,
QuickRepor ta Detail banta yan yana 2 adet etiket tasarlıyordum aynı yapıda 1.etiketin afterPrint ine Dataset.next komutu verip yandaki etiketin sıradaki diğer kayıt olmasını sağlıyordum.
ZReport ta ise aynı işi yapamıyorum. ZReport ta daha önce bu tarz çalışması olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.
Sürekli form adres etiketlerine çıktı almam gerekiyor ve bunun içinde uygun olan ZReport bileşenini kullanıyorum.
Fakat şöyle bir sorun var. Daha önce den QuickReport ta yanyana etiket basmak için kullandığım bir yönetemi ZReport ta kullanamıyorum şöyleki,
QuickRepor ta Detail banta yan yana 2 adet etiket tasarlıyordum aynı yapıda 1.etiketin afterPrint ine Dataset.next komutu verip yandaki etiketin sıradaki diğer kayıt olmasını sağlıyordum.
ZReport ta ise aynı işi yapamıyorum. ZReport ta daha önce bu tarz çalışması olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
S.A.
etiket basım işi için deil ama başka bir iş için bu yöntemi kullandım ve çalışıyordu.
labelların sıralaması ile ilgili bi problem olabilir. tüm labelleri sil. yeniden ekle ve olay sırasını ona göre ayarla.
Kolay gelsin.
etiket basım işi için deil ama başka bir iş için bu yöntemi kullandım ve çalışıyordu.
labelların sıralaması ile ilgili bi problem olabilir. tüm labelleri sil. yeniden ekle ve olay sırasını ona göre ayarla.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
sayın @aslangeri, dediğiniz gibi olaysıralarından kaynalanabileceğini düşündüm kontrol etmiştim, tekrar kontrol ettim, hangi label e yazarsam yazayım sonuç aynı, yanlış DetailBant üzerinde yapıyorum, ve detailBantta yapmam gerekiyor. acaba detail bantın çalışma mantığı QuickReport un ki gibi değilmi,
teşekkürler.
teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
arkadaşlar sorunumu hallettim,
Detail bant kullnamadan yapmak zorunda kaldım ama sonuçta çözdüm,
teşekkürler.
Detail bant kullnamadan yapmak zorunda kaldım ama sonuçta çözdüm,
teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Re: ZReport ile etiket basımı sorunu
Merhaba,
Aynı sorun şu anda benim başımda ve Zreport kullanarak çözmeye çalışıyorum. Etikete yazdıracağım bilgileri Datasetten alıyorum. Yanyana 2 etiket bastırmayı beceremedim. Zreport'ta columns.count'a 2 yazıyorum, Detail ve DetailHeader bölümünü ikiye bölüyor. Sanki ben bir tane etiket tanımlıycam, ZReport o etiketin aynısını ilk etiketin sağına da basacak gibi anlıyorum, ama olmuyor. Bütün bilgileri sola yazıyor, sağ taraf boş kalıyor.
Bant üzerinde sağa da etiket tasarımı yapayım desem, o kısma ZRLabel filan koydurmuyor zaten. Ne yapmam lazım ?
Aynı sorun şu anda benim başımda ve Zreport kullanarak çözmeye çalışıyorum. Etikete yazdıracağım bilgileri Datasetten alıyorum. Yanyana 2 etiket bastırmayı beceremedim. Zreport'ta columns.count'a 2 yazıyorum, Detail ve DetailHeader bölümünü ikiye bölüyor. Sanki ben bir tane etiket tanımlıycam, ZReport o etiketin aynısını ilk etiketin sağına da basacak gibi anlıyorum, ama olmuyor. Bütün bilgileri sola yazıyor, sağ taraf boş kalıyor.
Bant üzerinde sağa da etiket tasarımı yapayım desem, o kısma ZRLabel filan koydurmuyor zaten. Ne yapmam lazım ?
QReport'ta bunu nasıl yapıyordunuz , tam anlamadım ? 2 tane detail bant mı var yani ? Biraz açıklar mısınız ?vkamadan yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Sevgi, Saygı.....
Merhaba,
QuickReport ta bu olayı Aynı Detail Bant üzerine yanyana etiketleri tasarlıyorum ve ilk baştaki QrDBText in AfterPrint i ne QuickReport un bğalı bulunduğu Dataset e Next diyorum bukadar.
ZReport ta nasıl çözdüğüme gelince biraz dolaylı yoldan gibi oldu ama sonuç itibariyle yapmak istediğim şeyi yaptım. Detay bant üzerinde Niteliksiz ( hiç bir DB ye bağlı olmayan) ZRLabel lar koydum ve dışarıdan bir döngüyle etiklere değerlerini verdim yazdırdım, burada ard arda yazıcıya gönderme durumu söz konusu
QuickReport ta bu olayı Aynı Detail Bant üzerine yanyana etiketleri tasarlıyorum ve ilk baştaki QrDBText in AfterPrint i ne QuickReport un bğalı bulunduğu Dataset e Next diyorum bukadar.
ZReport ta nasıl çözdüğüme gelince biraz dolaylı yoldan gibi oldu ama sonuç itibariyle yapmak istediğim şeyi yaptım. Detay bant üzerinde Niteliksiz ( hiç bir DB ye bağlı olmayan) ZRLabel lar koydum ve dışarıdan bir döngüyle etiklere değerlerini verdim yazdırdım, burada ard arda yazıcıya gönderme durumu söz konusu
Kod: Tümünü seç
procedure THesapFihristi.EtiketBas;
begin
qEtiket.first;
while not qEtiket.eof do
begin
ZRLabel1.Caption:=qEtikethes_ad1.AsString;
ZRLabel2.Caption:=qEtiketadres1.AsString;
ZRLabel3.Caption:=qEtiketadres2.AsString;
ZRLabel4.Caption:=qEtiketsemt.AsString;
ZRLabel5.Caption:=qEtiketsehir.AsString;
if qEtikettel_no1.AsString<>'' then ZRLabel6.Caption:=qEtikettel_no1.AsString else ZRLabel6.Caption:='.';
qEtiket.next;
if not qEtiket.eof then
begin
ZRLabel7.Caption:=qEtikethes_ad1.AsString;
ZRLabel8.Caption:=qEtiketadres1.AsString;
ZRLabel9.Caption:=qEtiketadres2.AsString;
ZRLabel11.Caption:=qEtiketsemt.AsString;
ZRLabel10.Caption:=qEtiketsehir.AsString;
ZRLabel12.Caption:=qEtikettel_no1.AsString;
qEtiket.next;
end else
begin
ZRLabel7.Caption:='';
ZRLabel8.Caption:='';
ZRLabel9.Caption:='';
ZRLabel11.Caption:='';
ZRLabel10.Caption:='';
ZRLabel12.Caption:='';
end;
ZReport1.Print;
end;
end;
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba,
Bu sorunu ben de quick report ta çözmüştüm ve şimdi aynı raporu Zreport ile yapmak durumundayım. Detailbant.beforeprint te :
biçiminde yapmaya çalıştım, ancak benim 6 etiketim varsa 7 etiket basıyor (6.etiketi 7 ye de basıyor) Yani çift sayıda etiket varsa son etiketi 2 kere basmış oluyor. Şu anda bir oteldeyim ve dün gece saatlerce uğraşıp pes ettim, şimdi bir internet bağlantısı buldum, umarım VKamadan'ın mesajı ile bu sorunu çözerim, deneyeyim bakalım.
Burada benim anlamadığım, bir önceki mesajdaki cümlesi. Bu satır işlenirken yazıcı 2 etiket basıp duracak mı ? Yani madem print ettik burada işimiz bitti deyip rapordan çıkmayacak mı ? Bulunduğum yerde yazıcı da yok, preview ile bu işi yapma şansımız yok mu ? Ya da yapmaya çalıştığım şeyi detailbant.beforeprint te yapmak mümkün mü ?
Teşekkürler.... [/code]
Bu sorunu ben de quick report ta çözmüştüm ve şimdi aynı raporu Zreport ile yapmak durumundayım. Detailbant.beforeprint te :
label1.caption := 'label1';
query1.next;
if eof then label2.caption := '' else label2.caption := 'label2';
Burada benim anlamadığım, bir önceki mesajdaki
ZReport1.Print;
Teşekkürler.... [/code]
Sevgi, Saygı.....