Sonuç negatif (-) de çıksa Formatı Pozitif (+) göstermek...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Sonuç negatif (-) de çıksa Formatı Pozitif (+) göstermek...

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba arkadaşlar,
Diyelimki -100.000.000 var bunu ben 100.000.000 olarak göstermek istiyorum yani ne olursa olsun negatif değere sahip alanları sanki pozitifmiş gibi göstermek istiyorum ama dediğim gibi sadece Gösteririken vereceğim format parametresiyle yapmak isityorum değişkenin gerçekliği bozulmadan yapmalıyım. Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

ABS fonksiyonunu kullan. Abs(Sonuc) diye istediğin yerde, fonksiyonda kullanabilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

neyi nerde göstermek istiyorsun bilmiyorum ama math unitinde abs fonksiyonu var.bi incele istersen
Returns an absolute value.

Unit

System

Category

arithmetic routines

Delphi syntax:

function Abs(X);

Description

Abs returns the absolute value of the argument, X.

X is an integer-type or real-type expression.
heheh mustafa abi silahını bi dakka önce çekmiş :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Her ne akdar anlatmayı başardığımı düşündüysemde, becerememişim. şu şekilde tarif edersem herhalde daha başarılı olacağım.
Diyelimki QuickReport ta yada herhangi bir Mask özelliği olan herhangi bir yerde , atıyorum virgülden sonra 2 sıfır göstermesini istiyorsam nasıl .00,## formatını kullanıyorsam eksi işaretini koymasını görsel olarak ( değişkenin değerini değiştirmemem gerekiyor bu durumda ABS gibi funcitonlar pratik olmuyor) nasıl bir format tanımıyla sağyalabilirim yada sağlayabilirmiyim?
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Excel'de

Kod: Tümünü seç

#,##0.00;#,##0.00
şeklinde kullandığınızda Negatif de Pozitifte olsa aynı şekilde (Yani) pozitifmiş gibi davranıyor.

Anladığım kadarı ile bakiyeyi göstermek istiyorsunuz ve rakamın (-) görülmemesini istiyorsunuz ve rakamı da herhangi bir şekilde değişikliğe uğratmak istemiyorsunuz ama ekranda görülürken de normal olmasını istiyorsunuz????

formatlamada (;) kullandıktan sonraki bölüm Negatif rakamların nasıl formatlanması gerektiğini söyler. Bu Excel'de böyleyse %99 Delphi'de de öyledir. Deneyin muhtemelen olacaktır.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Önceki mesajda, gözkırpan smile yerine ( ; ) olması gerekiyordu. Düzeltme için gönderdim.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.
bunu, sonucu göstermek istediğin nesneye göre ayarlayabilirsin.konuyu bilmeden bişey söylemek mantıklı olmaz ama (kullanacağın nesneyi bilmediğimizi göz önünde bulundurarak) en kötü çözüm olarak; yeni bir değişkeni kobay olarak kullanarak yapabilirsin.
kolay gelsin.