Arkadaşlar setup hazırlamak için genelde installshid'i kullanıyordum.Ama forumda yaptığım araştırmalarda innosetup ve istool programlarını kurdum.İnceledim..Gerçektende hocalarımın dediği gibi çok güzel bie setup hazırlama programı.Arkadaşlar ben innosetup veya istool'da bir türlü göremedim.
Yaptığım projede midac 2.7.exe dosyası olacak.Otomatik bu exe dosyayı program kurulunca nasıl çalıştırıp kulanıcının kurmasını sağlarım.
Yani adoyu kullandığım için office kurulu olmama ihtimaline göre Microsoft'un bu data erişim paketini nasıl kurdurabilirim..
Yardımlarınızı bekliyorum..
innosetup veya istool'da otomatik dosya çalıştırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
innosetup veya istool'da otomatik dosya çalıştırma
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
kurulumu yaptırırken kendi yazdığın bir programın kurulumunu yaptırıp çalıştırırsın. program o dosyaların varlığını kontrol eder. eğer yoksa mdac diyosun sanırım. onun kurulumunu başlatır.
bu şekilde deneyebilirsin.
mesela vega programının win versiyonunda kurulum şöyle işliyor:
Kendi yazdıkları program açılıyor. bir kurulum programı gibi. buradan istedğin modülleri seçiyorsun. daha sonra devam tuşuna basınca her seçtiğin modülü ayrı innosetup projesi açılıp kuruyor.
işte böyle kardeş...
bu şekilde deneyebilirsin.
mesela vega programının win versiyonunda kurulum şöyle işliyor:
Kendi yazdıkları program açılıyor. bir kurulum programı gibi. buradan istedğin modülleri seçiyorsun. daha sonra devam tuşuna basınca her seçtiğin modülü ayrı innosetup projesi açılıp kuruyor.
işte böyle kardeş...
Cevap:
Yaşar kardeş ben zaten midac'ı kurulum paketine ekleyeceğim.
Benim anlatmak isediğim direk midac exe dosyasının kurulumdan sonra çalışmasıdır.Zaten benim paketteki sürüm yüklü ise midac'ın setup
'ı uyarı veriyor.Benim yazmama gerek yok.Bana sadece direk exe'yi nasıl çalıştırırım o lazım.
Elinizde böyle innosetup scripti varsa buna gönderebilirmisiniz..
Benim anlatmak isediğim direk midac exe dosyasının kurulumdan sonra çalışmasıdır.Zaten benim paketteki sürüm yüklü ise midac'ın setup
'ı uyarı veriyor.Benim yazmama gerek yok.Bana sadece direk exe'yi nasıl çalıştırırım o lazım.
Elinizde böyle innosetup scripti varsa buna gönderebilirmisiniz..
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ