çalışma anında componentleri seçmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
çalışma anında componentleri seçmek
diyelimki program da form uzerinde 10 tane edit var...
hani formu tasalarken bi noktadan mouse ile basılı tutup aşağı dogru componentleri secip mose yi bırakırsınız da hepsini secer ya...win dows masa üstünde bir den çok ögeyi secmek için kullandığımız yontem işte....o şekilde programdaki componentleri seçmek isitoyrum...
örneğin 10 tane edilt var...
bunları dediğim şekilde sececeğim mouseyi bıraktıgımda diyelim editlerin hepsinde ok yazdıracağım...
?
bununla ilgili component var diye duydum...
bilgisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaslara teşk. ederim
hani formu tasalarken bi noktadan mouse ile basılı tutup aşağı dogru componentleri secip mose yi bırakırsınız da hepsini secer ya...win dows masa üstünde bir den çok ögeyi secmek için kullandığımız yontem işte....o şekilde programdaki componentleri seçmek isitoyrum...
örneğin 10 tane edilt var...
bunları dediğim şekilde sececeğim mouseyi bıraktıgımda diyelim editlerin hepsinde ok yazdıracağım...
?
bununla ilgili component var diye duydum...
bilgisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaslara teşk. ederim
bi noktaya geldim...
a:= GetLengthSid(Form1);
edit1.Text:=inttostr(a);
ya bu şekilde mouseyi tıkladığımı noktanın koordinatını aldım...şoyle yapmayı düşünüyorum...
mouseyi bıraktığım noktayı da alacğımm...
secili olan alanın top left ve width ile height degerlerini bulup formadki nesneler için top ve left degerleri bu degerler arasında kalanlara istediğim işlemi yapacğaım..
yalnız
bu metod ile mouseti tıkladığım yeri buldum...mouseyi bıraktıgım noktanın degerini alamadım...
ya bu şekilde mouseyi tıkladığımı noktanın koordinatını aldım...şoyle yapmayı düşünüyorum...
mouseyi bıraktığım noktayı da alacğımm...
secili olan alanın top left ve width ile height degerlerini bulup formadki nesneler için top ve left degerleri bu degerler arasında kalanlara istediğim işlemi yapacğaım..
yalnız
bu metod ile mouseti tıkladığım yeri buldum...mouseyi bıraktıgım noktanın degerini alamadım...
soruyu şoyle değiştireyim
mouseyi tıkladığım anda form da tıkladığım yerin koordinatını;
mouseyi bıraktıgım anda da aformda bıraktığım noktanın koordinatını almak istiyorum...;
mouseyi bıraktıgım anda da aformda bıraktığım noktanın koordinatını almak istiyorum...;
Formun OnMouseUp OnMouseDown olaylarını kullan mousedown tıkladığın yerin değişkenine aktar mouseup ise bıraktığın yerin değişkenine değer ata.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
http://www.oldeye.com
merhaba.
onmousemowe ya da onmousedown yordamlarında neden bunu kullanıyorsun hocam x,y parametresi var yordamların.çözsen de bi bakmanı salık veririm.
kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
getcursorpos(a)
kolay gelsin.