Arkadaşlar biliyorum başlık çık açıklayıcı olmadı ama ben bile içinde bulunduğum durumu tam olarak tarif edemiyorum işte.
Yazdığım programdan rapor alırken belli bir formata sadık kalmam gerekiyor. Bu formatta her sayfada 25 kayıt var ve yaklaşık olarak bir excell tablosuna benziyor. Kayıtlar arasındaki çizgileri shape kullanarak hallettim ama eğer sorgu sonunda queryden 25 ve ve katları sayısından farklı bi sayı çıkarsa sayfanın altına kadar olan kısım boş kalıyor ve çizgileri çizemiyorum. Bu durumda ya querynin kayıt sayısını 25 ve katlarına ayarlamam gerekiyor yani 23 çıktıysa 25'e 43 çıktıysa 50 ye gibi (bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum) yada rapoprdaki detail bandı 25 ve katları şeklinde tekrarla diyeceğim.
Umarım kafanız fazla karışmadı, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Herkese Kolay gelsin
Şafak :26
Ayrıca asker mektubu için Hüsnü'ye çok teşekkürler...
Quick Report Her sayfadaki kayıt sayısı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
merhaba.
quickreportun kendisinde bunun için bi yöntem var mı bilmiyorum ama manuel olarak yapmak istersek;
1.yazdırmadan önce kayıt sayısına bakıp 25 ya da katlarından eksik ise geçici olarak eksik kayıt sayısı kadar boş kayıt yapmak....
2. yine kayıt sayısına göre stringband create edip (ya da benzer bir yöntemle) eksiği geçici olarak kapatmak..
kolay gelsin.
quickreportun kendisinde bunun için bi yöntem var mı bilmiyorum ama manuel olarak yapmak istersek;
1.yazdırmadan önce kayıt sayısına bakıp 25 ya da katlarından eksik ise geçici olarak eksik kayıt sayısı kadar boş kayıt yapmak....
2. yine kayıt sayısına göre stringband create edip (ya da benzer bir yöntemle) eksiği geçici olarak kapatmak..
kolay gelsin.
aaaaaaaaaaaa
serhat abi senmisin nerelerdesin
ben buna bi bakayım sana tekrar dönerim
serhat abi senmisin nerelerdesin
ben buna bi bakayım sana tekrar dönerim
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
@Alucar_tr: Gerek kalmadı ortak ben hallettim kendim ama şu an kodlar yanımda değil. Query'e 25 e tamamlayacak kadar boş kayıt atayacak bi döngü kurdum bakıyo sayı azsa tamamlıyo sonrada rapora gönderiyo. Problem yok herkese teşekkürler. Erkan 25 gün sonra görüşürüz inşallah.
Ankaradan herkese selamlar.
Gel teskere gel.
vs. vs.
Fazla sulandırmayalım Mustafa Abi dışarı atabilir burdan....
Kod: Tümünü seç
ŞAFAK :18...
VAR
Safak:integer;
begin
safak:= 20 ocak - (today)
safak := kurban bayramı
Gel teskere gel.
vs. vs.
tamam @ase abi bütün gözlerimle seni bekliyorumASE yazdı:@Alucar_tr: Gerek kalmadı ortak ben hallettim kendim ama şu an kodlar yanımda değil. Query'e 25 e tamamlayacak kadar boş kayıt atayacak bi döngü kurdum bakıyo sayı azsa tamamlıyo sonrada rapora gönderiyo. Problem yok herkese teşekkürler. Erkan 25 gün sonra görüşürüz inşallah.
Ankaradan herkese selamlar.Kod: Tümünü seç
ŞAFAK :18... VAR Safak:integer; begin safak:= 20 ocak - (today) safak := kurban bayramı
Gel teskere gel.
vs. vs.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR