Sadettin bey bir sorum daha olacaktı.Umarım bir çözüm biliyorsunuzdur.Bu işide halledersem benim OCR programı tamam.Karekterleri tanımayı neuralnet ile hallettim.
pf1bit bir bitmapda beyaz zemin üzerinde bitmapın başından itibaren renkleri pixel, pixel okuyup siyah bir renge gelince(bir harfe) bu siyah rengin etrafındaki pixselleri tek tek test ederek siyahsa ayrı bir bitmapa siyah pixsel, siyah değilse örneğin sağa ilerlemeyi bırakıp, üste ilerleyip aynı şekilde renklerin siyah mı beyazmı olduğunu kontrol edip, üst bitince tekrar alta yönelerek renklerin kontrolünü sağlamak ve böylece bu siyah rengi tamamen başka bir bitmapa aktarmak istiyorum.
Örneğin incelemeyi yapan noktamız >>>>>A harfine çarptığı anda A harfini oluşturan pixelleri kendisine komşu olan pixellerin siyahmı beyazmı olduğunu kontrol ederek tüm A harfini taradıktan sonra farklı bir bitmapa yazsın,
http://www.neobee.net/~ilicv/OCR.ZIP adresindeki programı çekerseniz ne demek istediğimi anlarsınız, Programda Optionsda view color line çentikli olmalı ve bmpyi yükledikten sonra test tuşuna tek tek basarsanız bitmap üzerindeki siyah harflerin nasıl kırmızıya boyandığını görebilirsiniz.(test2.bmp veya test3.bmp yi kullanın.test1.bmp hata veriyor) Benimde yapmak istediğim bu.Gerçi Türkçede Ö,Ü,İ gibi harflerde ana pixellerden ayrı noktalar var, fakat onları başka şekilde hallederim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.