Merhaba,
Asri arkadaşımız böyle bir program yapıp kodlarını atmış. Siteye koydum, inceleyip, faydalanabilirsiniz.
http://www.delphiturkiye.com/dsplus/m.p ... Tl2Ytl.zip (132 KB)
Kolay gelsin.
Asri TL'den YTL'ye çevirme programı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Asri TL'den YTL'ye çevirme programı
En son mussimsek tarafından 07 Mar 2006 01:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Programda sui-pack componenti kullandım.
En son Asri tarafından 15 Ara 2008 05:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
işe yarayabilmesi güzel.
Bugfix: Bölgeles ayarlardaki Ondalık ve binlik ayıraçta sorun oluyordu. Bu problem aşağıdaki kod ile giderildi. form1'in oncreate olayının en başına ekleyin.
İyi çalışmalar.
Bugfix: Bölgeles ayarlardaki Ondalık ve binlik ayıraçta sorun oluyordu. Bu problem aşağıdaki kod ile giderildi. form1'in oncreate olayının en başına ekleyin.
Kod: Tümünü seç
DecimalSeparator := ',';
ThousandSeparator := '.';
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Teşekkürler
Asri bey,
kodlar için teşekkürler.Elinize, beyninize sağlık
kodlar için teşekkürler.Elinize, beyninize sağlık

Program gördüğüm kadarı ile kararlı çalışıyor ama kodları incelerseniz çok daha kısa yolla yapılabilcek procedure leri, hazır delphi functionları kullanarak yapmak yerine kendim yazdım.
Bunu Delphi yi çok iyi bildiğimden değil. İyi bilmediğim için yaptım tabiki
Bkz: string içindeki bir yada bir kaç karakteri silmek gibi
Paylaşmak güzeldir.
iyi çalışmalar.
Bunu Delphi yi çok iyi bildiğimden değil. İyi bilmediğim için yaptım tabiki

Bkz: string içindeki bir yada bir kaç karakteri silmek gibi

Paylaşmak güzeldir.
iyi çalışmalar.
-
- Kıdemli Üye