Hangi Browser'ı Kullanıyor sunuz?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Anket 24 Oca 2005 04:24 tarihinde bitecek

Mozilla
10
20%
Firefox
14
28%
Opera
2
4%
Internet Explorer
21
42%
Diğer
3
6%

Toplam oy: 50

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

internet ortamında dolaşırken hangi browser(tarayıcıyı) kullanıyor sunuz?

Kolay gelsin.
En son mussimsek tarafından 24 Oca 2005 12:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

Mozilla
100%
100% [ 1 ]
Firefox
0%
0% [ 0 ]
tabiki mozilllllaaaaaaaaa :)

mustafa abi ama başka şans bırakmamışın insanlara :) bari bi kullanan kaldıysa explorer opera falan ekleseydin :P
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

internetin azizliğine uğradım @mege, yoksa anketimiz son derece objektiftir. Yaşasın Mozilla :D

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Ben yanlışlıkla mozilla yazdım. Mozilla ve FireFox aynı halt değil mi? ben Mozillayı görünce bastım oyumu.

İşin ilginci daha bugün kurdum, dün sorsaydın bunu IE Explorer derdim :)

Şimdi Mozilla-FireFox ve Opera bunlar aynı haltlar değiller mi?

Firebird-Interbase gibi.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Admin'im Mustafa'm, bu arada eğer bu aletler birbirinden farklı ise, ankette oyumu değiştirebilir misin, ben Firefox'u kurdum da. Ehi ehü :lol:
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

abi oyunu maalesef değiştiremiyorsun, değiştiremiyoruz. Aradaki farka gelince Firefox'ta sadece browser varmış. Mozilla biraz daha kapsamlı.

mozilla.org'tan :
What's the difference between Firefox and Mozilla?

Mozilla (Application Suite, also known as SeaMonkey) is a complete suite of web related applications, such as a browser, a mail/news client, a chat client and much more. Firefox is just a browser, which makes it a better choice if you already have a mail client for example. Also, since Firefox is smaller than the whole Mozilla suite, it's faster and easier to use.

Note, though, that Firefox is not the standalone Mozilla browser. The user interface in Firefox differs from Mozilla in many ways. For example, Firefox has customizable toolbars.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

Kuri_TLJ yazdı:Selamlar,

Ben yanlışlıkla mozilla yazdım. Mozilla ve FireFox aynı halt değil mi? ben Mozillayı görünce bastım oyumu.
viewtopic.php?p=20514#20514

burada biraz yazmıştım daha önce ne mozilla sadece bir browser nede firefox mozilla :)
doğrusu firefoz mozilla tabanını kullanan bir web browser. yani kazan tencere doğurdu hesabı :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

IE'den vazgeçmem
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

FaoSoft yazdı:IE'den vazgeçmem
IE'den ben de çok memnundum ama bir sürü spy yükleniyordu makinama. Temizliyordum, ertesi gün bakıyordum, 90-100 tane bulaşmış. Ona da hadi olur diyordum ama sayfaları da açmamaya başlamıştı. Mozillayı sırf denemek için kurdum ama kesinlikle IE'ye 5 çeker. ilk başta garip geliyor tabii ama sırf tab olayı bile geçmeye değer. Tabii spy derdinden de kurtuldum. 4-5 ay içinde hemen hemen hiç bulaşmadı.

Tek kötü yanı bazı siteleri açmıyor. 3-4 ayda sadece 2 tane böyle açamadığım siteye denk geldim.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

FaoSoft yazdı:IE'den vazgeçmem
Resim

ozaman düşünmeye devam edersin ben nerde yanlış yapıyom diye :lol: :lol:
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

Ben Opera'ya oy verdim, ancak Opera'yı bazı siteleri ziyaret ederken kullanıyorum. Örneğin ie'de sağ tıklamanın engellendiği sayfaları, Opera ile gezerken hiç bir sorun olmuyor. Opera'da bir tıklama ile cache'in istenilen kısımları silinebiliyor. Ayrıca Opera istek dışı açılan pop-up pencereleri de engelleyebiliyor, ve bir tıklamayla web sayfasındaki resimlerin gösterilmesi engellenebiliyor(Kotayla motayla boğuşanlar için güzel bir özellik bence).
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

bi kere denim dedim bi sürü hata verdi. bende hemen kaldırdım.
çok nadirde olsa awant browser kullanırım o kadar.
IE nin bir avantajıda programların IE ye yeni fonksiyonlar ekleyebilmesi. mesela google toolbar.olmazsa olmazım. spy larla pek karşılaşmam. kaşılaşsam bile anti-spy programları problemi hallediyor.
@mege
delphi adamı böyle yapıyor IE değil :)
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

Firefox kullanıyorum. Ama stepne olarak da IE yi yedekte tutuyorum. Merkez ve şubelerdeki tün makinaları firefox a geçirdim ve çok rahatım diyebilirim.

Çok nadir sitelerde problem çıkabiliyor onda da IE den bakıyorum. FireFox kuranların dikkat etmesi gereken en önemli nokta bence password'leri saklama özelliği, bu kötü amaçlar için kullanılabilir. Bu yüzden kurduğunuzda bu özelliği pasif hale getirin. Özellikle banka işlemlerinde bile her şifreyi tutabiliyor. Password bölümünde giriş şifresi var ama sonuçta kaydı tutulabilen her bilgi ulaşılabilirdir.

FireFox'un Türkçe dil desteklisini kurmayın bunda sorunlar yaşarsınız. İng. olanında otomatik plug-in bulma ve kurma özelliği var. İlk olarak firefox kuranlar için,

http://www.kanald.com am girip yeşil yaparaği tıklasınlar. Burdan JAVA RUNTIME ı kurmuş olursunuz. Sonra...
http://www.milliyet.com.tr ye girin sağ altta yeşil bir yaprak görüceksiniz gene tıklayın ve Macromedia'nın flash plug-in'ini yüklemiş olursunuz.

Herkese kolay gelsin.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
aliyonca
Üye

Mesaj gönderen aliyonca »

Ben Maxthon kullanıyorum.. Gayet güzel.. bir sürüde özelliği var.
www.DelphiTurkiye.com u Çok Seviyorum :)
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

mussimsek yazdı: IE'den ben de çok memnundum ama bir sürü spy yükleniyordu makinama. Temizliyordum, ertesi gün bakıyordum, 90-100 tane bulaşmış. Ona da hadi olur diyordum ama sayfaları da açmamaya başlamıştı. Mozillayı sırf denemek için kurdum ama kesinlikle IE'ye 5 çeker. ilk başta garip geliyor tabii ama sırf tab olayı bile geçmeye değer. Tabii spy derdinden de kurtuldum. 4-5 ay içinde hemen hemen hiç bulaşmadı.
Hocam ben oyumu Firefox ' a verdim.Anca İE deki SPY problemlerini microsoft çıkardığı AntiSpayware programı ile aşağı yukaru 100% çözdü.

Çünkü çıkardığı Beta sürümünü kullanıyorum.Gayet iyi çalışıyor.Makinenin en ücra köşelerine saklanmış SPY bulup siliyor.Ayrıca her daim kendini güncelliyor.

http://www.microsoft.com/athome/securit ... fault.mspx