Component kurulum hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Component kurulum hatası

Mesaj gönderen vedatkaba »

Arkadaşlar herkese merhaba...

Benim sorunum şöyle şimdi xp tarzı grid lerin olduğu bir komponent paketi vardı onu kurdum ve daha sonra yine aynı siteden indirdiğim panel componentim vardı onu kurmaya çalışırken şu hatayla karşılaşıyorum.

hata şöyle :

cannot load package 'ADVpnlpkgd7'.It contains unit 'picturecontainer, which is also contained in package 'gridpack7'

ve altında OK BUTONU VAR...

COMPONENTLER package halinde...
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Zannedersem paketleri yanlış kombinasyonda kurmuşsunuz, yani package'lardan birini beya daha fazlasını, fazlalık olarak kurmuşsunuz.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

nedemek istediğinizi anlamadım

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Yani kurduğunuz komponentlerden bazısı farklı version kullanıyor olmalı ki, komponentler arasında çakışma var.

Kurulumunuzu baştan yapın ve beraber kurulmaması gereken komponentleri iyi analiz edin.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Şimdi çakışmayı önlemek için innstal etmeden çakışmaya neden olan dosyaları silesem burda sorun picturecontainer den kaynaklanıyor zannedersem pas dosyasından başka hangi dosyaları silmem gerek veya silmelimiyim yada çakışmayı nasıl önleyebilirim.

Ben hataya neden olan dosyaları siliyorum bu kes unit penceresi gelliyor ekrana ama burdada birtane dosya adını gösteriyor ve bulamadığğını belirtiyor.

ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Merhaba.

Çakışan paketleri açın ve requirements bölümlerinin altındakileri tamamen silin. Tekrar install edin. Delphi ihtiyaç duyulan paketleri yeniden koyacaktır. Hatasız kurulum yapabildiyseniz, paketleri kapatırken kaydetmeyi unutmayın. Ben son çare olarak bu şekilde çözüyorum.

İyi şanslar.

Ertuğ Kaya
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.
sorununuz suite olarak yüklediğiniz paketlerden birisindeki bileşeni daha önceki yüklediğiniz suite paketinde görüyor olması yani yeniden yüklemeye çalışması..eğer version farkı yoksa hata veren bileşeni yüklemeye çalıştığınız paketten silin ve compile edin..
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

ertug arkadaşımızın dediğni yaptım bukez yine şöyle bir hata ile karşılaştım,
hata:

file not found:'designltf.dcu';

Bu dosya ertuğ arkadaşımızın dediği yerden silmiştim......

Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

delphi_coder arkadaşım dediğini yaptım picturecontainer.pas dosyasını sildim.
ve hata unit de verdi çalışmadı.

[Fatal Error] advpnlpkgd7.dpk(48): Unit AdvPanel was compiled with a different version of PictureContainer.TPictureContainer

Galiba anladığım kadarıyla versiyon farkı var.

bundan önce aynı dosyanın olduğu component de çalışmıyor.gridpack adlı component paketinde vardı aynı dosya ve kurmuştum,forma componenti alıyorum run diyorum unitleri görmüyor.library patha da kaynak dosyaların yolunu bildirdim.ama yine de aynı hata veriyor.

Bu durumda ne yapılır.

Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.
:!: version farkı yoksa diye özellikle belirtmiştim..

her iki paketle de ilgili olan dosyaları delphiden kaldırın..delphiyi bir kez normal olarak çalıştırın ve kapatın.tekrar çalıştırın ve yüklemeye çalıştığınız son paketi yeniden yükleyin.eğer yine aynı hatalarla karşılaşırsanız bpl dosyalarında bi sorun olduğu düşünülebilir, ki bu durumda delphiyi kaldırıp tekrar kurmak gerekli diye düşünüyorum.
kolay gelsin.
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

vedatkaba yazdı:ertug arkadaşımızın dediğni yaptım bukez yine şöyle bir hata ile karşılaştım,
hata:

file not found:'designltf.dcu';

Bu dosya ertuğ arkadaşımızın dediği yerden silmiştim......
Haklısınız bu noktayı tamamen unutmuşum :oops: 'designltf.dcu' aslında eklenebiliyor, bunun metodları var ancak daha kolayı, "requirements" bölümünde silerken 'designltf.dcu' ünitesini silmeyin. Bunun gibi "bulunamadı" veren başka üniteler varsa onları da silmeyin.

Bu arada hangi komponent paketlerinden bahsediyoruz. TMS grid pack mi?

Ertuğ Kaya
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Evet arkadaşım TMSgridpack.

TMSgridpackı kurdum daha sonra ADVpanel i kurmaya çalıştığım zaman bu hatalarala karşılaştım...Neden sordun.ve aynı hatayı TMSplanner de de var.Bu componenti biliyormusun bilmiyorum.

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Evet olay aynen version farkı Delphi 5 ile Delphi 7 arasındaki bazı Sınıfların unitleri değişmiştir bunun için bence hata veren unit tanımlamalarını silin sonra teker teker tanınmayan sınıfları F1 yaparak hangi unitte olduğuna bakın ve ona göre güncellemesini yapın.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

"TMS pack"leri uyumlu çalıştırmak için kaynak kodlarına, bolca zamana ve sabra ihtiyacınız var. Ben bunları çalıştırabilmek için kodları incelemek ve doğru üniteleri bir araya getirmek zorunda kalmıştım. Adamlar nasıl komponent yazıyorlar anlamıyorum. Bir keresinde TMS Security System komponentini kullanma hatasına düşmüştüm. Kodlarını başından sonuna kadar değiştirmem gerekmişti. Anormal hataları ve eksiklikleri vardı. Bir de bu nasıl olduysa, ürünleri "Delphi Magazine"de birinci seçilmişti!!! Hayatımın en büyük kabuslarından biriydi.

Grid pack kullanarak yazıcıya bir şeyler göndermeyi planlıyorsanız unutun, delirebilirsiniz. Ayrıca bence çok kullanışsızlar. Varsa alternatiflerini bulun, rahat edersiniz. TMS Planner ise ilk çıktığında çok kötüydü, sonradan düzeltmişler diye duydum.

Kusura bakmayın TMS'yi pek sevmem de. :D

Ertuğ Kaya
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

versiyon farkı sorununu ben de yine TMS'nin InspectorBarr bileşeninde yaşamıştım.problemler bitmek bilmeyince paketi kaldırıp sadece barr suitini kurdum ve öyle devam etmiştim.
iyi çalışmalar...