Delphi ile internet programcılığı?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Delphi ile internet programcılığı?

Mesaj gönderen kefukar »

S.A.
Delphi.net bölümüne mi yazmalıydım karar veremedim. Neyse sorum şu;
Delphi ile internet üzerinden kullanıcı adı ve şifreyle girilerek (yüzlerce abone) herkesin ayrı ayrı veritabanıyla kendi şirketlerinin işini tutan, veri girişi, sorgulama, silme, rapor işlemleri yapan bir program yapmak mümkün mü? Mümkünse;
1- Nasıl olabilir,
2- Veri Güvenliği,
3- Programın hız ve güvenliği,
4- Dikkat edilmesi gereken hususlar..
Konusunda fikrinizi belirtirseniz sevinirim...
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

zannedersem yüzlerce bilgisayarın verilerinin tutulduğu bir program yazarak bi ağ kurmayı planlıyosun...

mümkün tabii ki. bunun için web tabanlı bir dil kullanman daha iyi olur. server olarak da linux kullanırsan güvenlik açısından baya bi yükten kurtulmuş olursun. linux üzerinde oracle kullanarak php ile yap bence. çok rahat edersin.

delphi ile yaparsan programdaki yenilikleri, gidrilen hataları, vs. herkese dağıtman lazım. ama php(veya web tabanlı başka bi dil) ile yaparsan sadece serverı günceller devam edersin yoluna. hiçbi problem de çıkmaz.

server olarak da linux kullanırsan +1 adım öne geçmiş olursun. bildiğimiz gibi windows~~~~
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Mesaj gönderen sychorax »

Delphi de cgi olarak yazabilirsin ama direk cgi yada isapi/nsapi modüllerine destek veren server yok denecek kadar az(ben hiç duymadım).Güvenlik olarak kötü tasarlanmış bütün cgi uygulamalarının ortak problemi sonsuz döngüye girip göçme(eğer isapi yaparsan windows'un göçmesini sağlama) var.
Delphi yerine php(yada başka bi script dili) kullanırsan hem daha kolay olur hemde zaman kazanırsın.
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Selamlar @kefukar, Ben son 2 haftadır VB .NET üzerinde buna benzer bir proje ile çalışıyorum. MS-SQL veri tabanı ile yapılan bir muhasebe, cari takip, stok gibi işlemleri yapacak bir program geliştirmeye başladım (Delphi .Net i bekleyemedim). Programın cari fiş, personel gibi işlemlerini bitirdim gibi. Deneyen arkadaşlarım perfoermanstan memnun. Benim görüşüme göre bir problem çıkmayacağını düşünüyorum. Ve ilerde bu tip programların daha çok tutulacak. Çünki en azından yer problemin yok hatta yolda giderken bile internete ulaşabildiğin her yerden raporlarını alabilecek , işlemlerini gerçekleştirebileceksin.

İyi Çalışmalar Kolay Gelsin.
I love my car.
Blog Yaptık
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kefukar »

A.S.
Kesinlikle ilerisi için aynı düşünüyoruz... Ama bu konuda JAVA programlarının daha çok tercih edileceğini zannediyorum.... Şahsi fikrim Delphi 2005 in java mimarisi ve teknolojisine yaklaşmasını hatta alternatif olmasını bekliyordum... Çünkü dünya dillerinde Delphi hala çok az kullanılıyor ve bir çıkış grafiği yakalayamıyor... İnşallah akibeti VB tye benzemez...
Kolay gelsin...
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

csyasar yazdı:delphi ile yaparsan programdaki yenilikleri, gidrilen hataları, vs. herkese dağıtman lazım. ama php(veya web tabanlı başka bi dil) ile yaparsan sadece serverı günceller devam edersin yoluna. hiçbi problem de çıkmaz.
Delphi ile Web Service uygulamaları oluşturmak mümkün. İşinizi halledecek bir Web Service server yazıp, kullanıcı tarafında client'lar ile bağlayabilirsiniz. Uygulamanızda bir değişiklik yapma ihtiyacı hissettiğinizde server uygulamayı değiştirmeniz yeterli olacaktır.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

coderlord yazdı:Delphi ile Web Service uygulamaları oluşturmak mümkün. İşinizi halledecek bir Web Service server yazıp, kullanıcı tarafında client'lar ile bağlayabilirsiniz. Uygulamanızda bir değişiklik yapma ihtiyacı hissettiğinizde server uygulamayı değiştirmeniz yeterli olacaktır.
merhaba kardeş. bunları ben de biliyorum ama linux üzerine kurulmuş bir düzenekte php ile yazacağın uygulama her halukarda daha uygun olacaktır
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

merhaba,
bu işi delphi.net, c#.net gibi. .net platformunu destekleyen dillerle çok rahatlıkla yapabilirsin. bana sorarsanız kullanımı diğer script dillere göre daha kolay (php, asp vs..). web tabanlı olacağı için programdaki değişiklikleri dağıtmanızada gerek yok. zaten insanlar siteye girdiklerinde değişiklikleri görecekler.. :lol:
ayrıca delphi ile activex kullanarak da yapabilirsin ama bu projeye göre değişir. malum activex kötü ellerdede ço başarılı :roll:
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..