HusoEdit'teki Rakamı (Parayı) Yazıya Çevirme Problemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
HusoEdit'teki Rakamı (Parayı) Yazıya Çevirme Problemi
Programımda HusoEdit 3.0 Component'ini kullanıyorum. (Emek verip hazırlayan arkadaşa sonsuz teşekkürler) Her şey istediğim gibi. HusoEditType'i CurencyType yapıyorum. Girilen rakamı da YTL ve YKr yazı ile yazdırıyorum. Buraya kadar problem yok.
Ancak tamsayı kısmına 3 basamaktan fazla girdiğimde birler ve binler bölükleri arasına otomatik nokta konuyor. Bu şekilde olunca yazıyı rakama çeviremedim.
Örnek 3.300,77 (ÜçbinÜçyüz YTL YetmişYedi YKr)
HusoEdit'te bölükler arasına nokta konmasını engelleyebilir miyim? Ya da noktaya dikkat etmeden rakamı nasıl yazıya çevirebilirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler. Başarılar.
Ancak tamsayı kısmına 3 basamaktan fazla girdiğimde birler ve binler bölükleri arasına otomatik nokta konuyor. Bu şekilde olunca yazıyı rakama çeviremedim.
Örnek 3.300,77 (ÜçbinÜçyüz YTL YetmişYedi YKr)
HusoEdit'te bölükler arasına nokta konmasını engelleyebilir miyim? Ya da noktaya dikkat etmeden rakamı nasıl yazıya çevirebilirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler. Başarılar.
Merhaba,
Bahsettiğiniz komponenti bilmiyorum ama '1.000,50' gibi bir sayıyı 1000,5 e çevirmek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Ertuğ Kaya
Bahsettiğiniz komponenti bilmiyorum ama '1.000,50' gibi bir sayıyı 1000,5 e çevirmek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
<Currrency> := StrToCurr(StringReplace(<String>, ThousandSeparator, '', [rfReplaceAll]));
Value fonksiyonunu kullanabilirsin.
bunuda String veri olarak çekmek istersen
Kolay Gelsin....
DoubleDegisken := husoedit1.Value(Husoedit1.Text);
StringDegisken := FloatToStr(DoubleDegisken);
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
1.222,20 gibi bir rakamı 1222,5 şekline dönüştürmek maalesef problemimi çözmüyor. Parasal değer gerekiyor. Hüseyin Bey vakit bulduğunuzda söylediğiniz yöntemi biraz açar mısınız ? Yani biraz daha detay lütfen 
Sonuçta acemi bir delphi kullanıcısıyım ve ne öğrendimse burdan öğrendim. Arama derseniz inanın sürekli arıyorum. Her fırsatta hemde.

Sonuçta acemi bir delphi kullanıcısıyım ve ne öğrendimse burdan öğrendim. Arama derseniz inanın sürekli arıyorum. Her fırsatta hemde.
Benim kullandığım kod viewtopic.php?p=24239#24239 buydu
Sanırım Gökmen Hocam bu kodu biraz düzenlemişti. Biraz ararsanız onuda bulursunuz
.
HusoEdit in value fonksiyonu ile elde ettiğin değeri linkini yukarıda verdiğim koda arguman olarak geç.
Kolay Gelsin...
Sanırım Gökmen Hocam bu kodu biraz düzenlemişti. Biraz ararsanız onuda bulursunuz

HusoEdit in value fonksiyonu ile elde ettiğin değeri linkini yukarıda verdiğim koda arguman olarak geç.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Mail adresime ufak bir örnek gönderin bir bakalım problem neymiş.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Button Click eventi
Kolay Gelsin...
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Label1.Caption := SayiYaziKurus(StrToFloat(FloatToStr(husoedit1.Value(HusoEdit1.Text))),' YTL.',' YKr.',2);
end;
Gazete manşetleri
Amin cümlemizin Allah Hepimizden razı olsun.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri