Hangi Browser'ı Kullanıyor sunuz?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Hangi Browser'ı Kullanıyor sunuz?

Anket 24 Oca 2005 04:24 tarihinde bitecek

Mozilla
10
20%
Firefox
14
28%
Opera
2
4%
Internet Explorer
21
42%
Diğer
3
6%

Toplam oy: 50

Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Adminimiz Mozilla ile Spy lardan kurtulduğunu yazmış.Mozilla yada FireFox Bu niye benim aklıma daha önce gelmedi ki :) aslında komple bir çözüm var yok değil LINUX!!!
kullanıcı düzeyince öğrenmenize üzerine düşerek 2 hafta veriyorum.Kylix ile yazılım geliştirmeye başlayabilmeniz içinde hepinize 1 dk veriyorum.Ayrıca sanıyorum bu konuda FireBird dende destek görürüz ;)
buradaki herkes toplam 3 haftada hayatını değiştirebilir...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

@efkan,

aslında burda da çoğu kişinin gönlünden linux geçiyor ama şu an için çoğu kimse için bu mümkün değil. Ben kendi adıma kullanıcılarım hep Windows kullanıyor ve Linux kullanabileceklerin sayısı çok az. Ayrıca oturmuş bir sistem var.

Bunları göz önüne katarak geçmek iyi olur.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

haklı olabilirsiniz.her yer için geçerli değil.Ancak kendi gördüklerim için şunu söyleyim türkçe olduktan ve ms'a benzedikten sonra kimse yadırgamaz.
hocam bir iki aklıma gelen sebebini sıralıyorum bunlar belki sizede uyabilir;
1- bendeki kullanıcılar zaten win kullanmayı bile tam olarak bilmiyorlar :) yani yaptıkları tek şey onlar için hazırlanan programdan kendilerine ait pencereleri açıp işlemler yapmak.Bu yüzden aynı kontroller linux teyse onlar için sorun yok.
2-sistem yöneticisi için linux kurulu bir ağda çalışmak çok daha basit.hiçbir makinenin sistem dosyasının silinme ihtimali yoktur , yetkilendirme çok daha gelişmiştir.
3-öyle çok aman aman virüs ve spy sorunu yok hocam gerçi sizde şu andada yok ama işte :)
4-win2003 serverımın içine girmişler ve trojeni yedirebilsinler diye gizliden gizliye trend micro server-client programımımın dosyalarını silmişler..
5-açık kaynak kodlu olduğu için lisanslama problemleriyle uğraşılmaz.

eksileride var ;
ms gibi 9 saat kesintisiz tel hizmeti verecek kimseyi karşınızda bulamazsınız(bazı sürümlerde "gelecek" gibi hariç) bunu dışında bilgiyi paylaşan ve hakikaten bu konuda çok çok ilerlemiş bir kitle türkiyede mevcut.Bunun dışında da bol bol man sayfaları mevcut.
bunlara rağmen sizin dediğiniz gibi kimse oturmuş olan sistemini bozup linux e geçmez...linux ilgi ister , programcıda zaman fakiridir :(
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

awantbrowers kullanıyordum baktım Mozilla deniliyor bir kurayım dedim Mozilla 1.7.5 kurdum ve tanıştım ama anlatılanlara göre içimde bir şüphe oluştu acaba doğru olanımı kurdum diye zira bana okadar çekici gelmedi de bir sorayım dedim doğru çalışma üzerindemiyim diye
Başkasına Olan Saygımız.. Kendimize Olan saygıdır..
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Sıklıkla FireFox, nadiren IE... elim gidiyor ie açılıyor ee napalım yazıyom adresi :) ama şu bi gerçek ki ben IE 6.0 da hotmail maillerimi okuyamiyorum! takılıp kalıyor.... FireFox ise adeta Canavar! Eh açık kodu seviyor ve destekliyorum... :D
Linux'a geçme konusunda da birkaç bişii söyliiim... Bence yakında Türkiye'de Win32 elimizde patlayacak... Şuna inanın ki birkaç yazılım alanında tutulmuş firma Linux programları yazsın olay Lin'e döner... Şu aralar Win32 için bi projemi bitirmek üzereyim sonra Lin için derlicem (inşallah problemsiz olur) eheh umudum 2005'in en iyi Türk Linux programı seçilmesi... (Bilgi: Linux için geliştirilen Muhasebeci 2004'ün en iyi 2. Türk Linux yazılımı seçilmiş...)

Kısaca: Gelecek Açık Kod.. Niçin? Eee adamlar yazıyorlar abi...

Taner DOĞAN
App. Dev.