yanlış yeremi yazdım anlamadım ama , bu delphide vb projelerini açabiliyoruz sanrıım yada ben öyle zannediyorum, şimdi sorum delphi7 componentleri mesela synedit bileşenleri delphi7 için olanları delphi 2005'e yükleyebiliyormuyuz, ayrıca kod olarka sanırım birşey farketmiyor ? yada ben öyle zannediyorum ayrıca delphi2005 makinayı hiç kastırmıyor incelemedim ama fazla eski veritabanlı projelerimi delphi2005de açmak istedimde synedit componenti olmadığı için hata verdi delphi7 için bu componentler delphi2005'e olmazmı acaba ?
ayrıca bir proje açarken hep hata alıyorum mesela mdb dosyası proje ile aynı dizinde ama delphi2005 başka yerleremi bakıyor ne ? örneğin ademiz
abimizin yaptığı projei açarken böyle hata alıyorum harbiki projeyle aynı dizinde mdb dosyası anlamadım gitti
merhaba.
siz delphinin hata mesajlarını türkçeleştirdiniz mi ilk olarak burdan yaklaşalım olaya..bu hata sizin projenizden değil de office ile ilgili bi problemmiş gibi geliyor bana.bahsettiğiniz projeyi incelemediğimi söyleyemekte fayda var sanırım..
kolay gelsin.
okadar salak değiliz resime bak istersen orda başka yolda arıyor mdb dosyasını delphi proje ile aynı dizinde mdb dosyası normalde ama o başka yere bakıyor
siz kusura bakmayın resime baksaydınız anlardınız olayı mesela şu
C:\Documents and Settings\Microsoft\Desktop\Hatim_Soft_2005_for_NET\Hatim Soft 2005 for NET/ klasöründe olan proje mdb dosyasıda içinde fakat delphi mdb dosyasını bu klasörde arıyor C:\Program Files\Common Files\System\Mapi\1055 garip birşey
resme,linki ilk yazdığınızda bakmıştım, sonrasında da 2 kez baktım.orada sadece bi yol ve dosya adı var ve bulunamadı diyor..başka nasıl bir yorum yapılabilirdi bilmiyorum.projede default olarak verilmiş bir path olabilir ya da benzer bir yaklaşım kullanılmış olabilir..
- Varsa AdoConnection'un yoksa direkt AdoTable, AdoQuery ya da hangisiyle veritabanı erişimi yapılıyorsa o bileşenin ConnectionString içerisine bakmayı unutmayın.
- Data Source= yazan yeri takip eden karakterler veritabanının bulunduğu yeri işaret ediyor...