web sitesi ile tümleşik program
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
web sitesi ile tümleşik program
merhaba arkadaşlar. yazdığım programda stok bilgilerinin girildiği veritabanı bilgilerinin web sayfamda anında görülmesini istiyorum. bunun için veritabanının server a mı yollamamı yoksa web sayfasında veri tabanı yolunu kendi bilgisayarımdaki yolunu mu vermem daha iyi olur? ya da daha iyi bir fikri olan var mı?
saygılar
saygılar
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
X))@:>
Re: web sitesi ile tümleşik program
local deki veri tabanın ne olursa olsun , sitenin weri tabanına mysql e yani oluştur table ını , bu oluşturdugun table ada , php ile bir sayfada listelettir , veya dilediğini yap. yani local daki vt yi kullanarak , net üzerindeki mysql i güncelliceksin. istediğin bir töntem ilede görüntületceksin. bukadar....sarp_halit yazdı:merhaba arkadaşlar. yazdığım programda stok bilgilerinin girildiği veritabanı bilgilerinin web sayfamda anında görülmesini istiyorum. bunun için veritabanının server a mı yollamamı yoksa web sayfasında veri tabanı yolunu kendi bilgisayarımdaki yolunu mu vermem daha iyi olur? ya da daha iyi bir fikri olan var mı?
saygılar
daha bir çok şey yapabilirsin , örneğin stok bilgilerinin tutuldugu makinede sürekli internet bağülantısı varsa ce static ip var ise, küçük bir program daha yazıp net üzerinden senin stokların bulundugu sistemem bağlanmasını falan sağlıyabilirsin. hangisi kolayına gelirse... ama benim tercihim web deki yani site var ise sitenin mysql ine update etmen sonrasındada küçük bir php sayfası ile listeletmen ,, ben olsam ikinci dediğimi yapardım. mysql li olanı...
Kolay Gelsin...
Selamlar
Projenin büyüklüğü hakında bişey bilmiyorum ama. Bence en güzeli ASp .Net ile MS-SQL server kullanarak aynı veri tabanını kendi programında da kullanmak.
Tabi ki projeye başlamadan önce kararını alıp ne yapacaksana ona göre program ve teribanını tasarlamalısın.
(Burada VS. Net e çok kanımın ısınmasından dolayı yorumum bu şekilde)
Projenin büyüklüğü hakında bişey bilmiyorum ama. Bence en güzeli ASp .Net ile MS-SQL server kullanarak aynı veri tabanını kendi programında da kullanmak.
Tabi ki projeye başlamadan önce kararını alıp ne yapacaksana ona göre program ve teribanını tasarlamalısın.
(Burada VS. Net e çok kanımın ısınmasından dolayı yorumum bu şekilde)
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
Kararını verirken web server ile PC arasındaki iletişmi de hesaba katmallısın. Yani senin için önemli olan hangisi ? webdeki bilgilermi PC deki bilgilermi?
Şöyleki Eğer aradaki iletişim koparsa yani PTT nin ruh hali iletişmene izin vermezse, 1. Buna gıkını çıkaramazsın
2. Eğer db web de olursa PC de işlem yapamazsın. Ama webde görünenler çok hassas olması gerekmiyor dersen bence @dotcom un önerisini tercih edebilirsin. Yani db PC üzerinde istendiğinde web üzüerindeki db güncellenicek.
Ben 2. yolu tercih ettim. FB de yazdığım program zaten kullanılmakta idi birde web sayfası istediler, mySQL üzerinde php ile çalışan bir sayfada stok bilgileri gösterilmekte.
sayfanın adresi http://www.infinityturkey.com
en azından sayfanın hit i biraz artsın
Kolay gele
Şöyleki Eğer aradaki iletişim koparsa yani PTT nin ruh hali iletişmene izin vermezse, 1. Buna gıkını çıkaramazsın

Ben 2. yolu tercih ettim. FB de yazdığım program zaten kullanılmakta idi birde web sayfası istediler, mySQL üzerinde php ile çalışan bir sayfada stok bilgileri gösterilmekte.
sayfanın adresi http://www.infinityturkey.com
en azından sayfanın hit i biraz artsın

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
-
- Kıdemli Üye
yakında bende bu tarz bişeyle uğraşacağım o yüzden bi fikir alayım dedim.
şimdi serverda ve localde aynı veri tabanı olacak,
ancak local deki kişilerin herzaman servera erişme imkanı olmayacak ama localdeki kişiler local vt ye bilgi girişi, silme edit gibi işlemler yapacaklar. ancak server a erişim yapabildiklerinde kendi bilgilerini servera ekleyecekler yani yeni kayıt varsa eklenecek, silinen kayıt varsa silinecek vs. aynı zaman da server a başkalarının güncellediği kayıtlarıda local e çekecekler..
bu konuda fikri olan varmı acaba..
şimdi serverda ve localde aynı veri tabanı olacak,
ancak local deki kişilerin herzaman servera erişme imkanı olmayacak ama localdeki kişiler local vt ye bilgi girişi, silme edit gibi işlemler yapacaklar. ancak server a erişim yapabildiklerinde kendi bilgilerini servera ekleyecekler yani yeni kayıt varsa eklenecek, silinen kayıt varsa silinecek vs. aynı zaman da server a başkalarının güncellediği kayıtlarıda local e çekecekler..
bu konuda fikri olan varmı acaba..
herkese selamlar,
bişide ben sormak istiyorum umarım yanlış olmaz;
Firebird de yazdığınız bir projeden mysql ve php kullanarak verileri güncelliyorum diyorsunuz.Öyleyse php deki kodlarla mesela "hergünün saat 00:01 inde güncelleme yap" şeklinde mi çalışıyorlar yoksa hergün manuel olarak güncellenmesi mi gerekli
biraz saçma oldu % 90 php kodlarıyladır ama
hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?
bişide ben sormak istiyorum umarım yanlış olmaz;
Firebird de yazdığınız bir projeden mysql ve php kullanarak verileri güncelliyorum diyorsunuz.Öyleyse php deki kodlarla mesela "hergünün saat 00:01 inde güncelleme yap" şeklinde mi çalışıyorlar yoksa hergün manuel olarak güncellenmesi mi gerekli

hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Her bağlantıdan sonra localde değiştirilen kayıtlar serverda aranıp update edilebilir. Bu arada silinenler de bir yerde tutulup server da silme işlemi uygulanmalı.
Belki de en sağlamı oracle daki gibi redolog lar oluşturmaktır. Oracle veri tabanında herhangi bir tutarsızlık veya bozulma olduğunda belli tarihlere geri gidilip yapılan işlemleri yeniden adım adım uygulayabilirler "replay" yapabilirler. Redolog olayı her ne kadar serveri biraz kastırsa da, işletim sisteminde herhangi bir problem olmadıkça, yapılan işlemler text dosyalarda tutulduğundan işlemler geri sardırılabilmektedir.
Buna benzer olarak bir text dosyada local veritabanındaki her tablodaki her işlem sql syntax ı ile tarif edilerek (şu id li kayıt silindi, şu id li kayıt şu alanı şu değere update edildi, şu id li kayıt insert edildi) şeklinde bir dosyaya yazdırılıp, her komut dosyanın sonuna eklenir. Bağlantı kurulunca text dosya ilk kayıttan başlanarak verilen komutlar server a uygulanır, yapılan her işlem kurulan bağlantıdaki transaction'un sağlıklı bir şekilde sonlandırılmasından sonra text dosyadan silinir. Local prog. çalışınca da text dosyanın sonuna yaptığı işleri eklemeye devam eder..
Böyle bir taslak senaryo işte, satır aralarını ve işlemleri uygulamayı yapacakların doldurması dileklerimle..
Belki hattı daha az kullanacak daha basit çözümler de olabilir?
Belki de en sağlamı oracle daki gibi redolog lar oluşturmaktır. Oracle veri tabanında herhangi bir tutarsızlık veya bozulma olduğunda belli tarihlere geri gidilip yapılan işlemleri yeniden adım adım uygulayabilirler "replay" yapabilirler. Redolog olayı her ne kadar serveri biraz kastırsa da, işletim sisteminde herhangi bir problem olmadıkça, yapılan işlemler text dosyalarda tutulduğundan işlemler geri sardırılabilmektedir.
Buna benzer olarak bir text dosyada local veritabanındaki her tablodaki her işlem sql syntax ı ile tarif edilerek (şu id li kayıt silindi, şu id li kayıt şu alanı şu değere update edildi, şu id li kayıt insert edildi) şeklinde bir dosyaya yazdırılıp, her komut dosyanın sonuna eklenir. Bağlantı kurulunca text dosya ilk kayıttan başlanarak verilen komutlar server a uygulanır, yapılan her işlem kurulan bağlantıdaki transaction'un sağlıklı bir şekilde sonlandırılmasından sonra text dosyadan silinir. Local prog. çalışınca da text dosyanın sonuna yaptığı işleri eklemeye devam eder..
Böyle bir taslak senaryo işte, satır aralarını ve işlemleri uygulamayı yapacakların doldurması dileklerimle..
Belki hattı daha az kullanacak daha basit çözümler de olabilir?
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Eywallah saolasınız
yanlız tavsiyem sakın evinizden bağlanmayın, Nedeni eğer hanımlarınız siteyi görürse bundan kesinlikle siz zararlı çıkarsınız ona göre yapabileceğim sadece istenen ürünü special offer sa sokturabilirsem biraz daha iskonto sağlarım
İletişim işine gelince, upload işi php kodu ile yapılmıyor, sitenin hiç bir şekilde webden bir panel i yok. Tüm table lara yani web serverdaki MySQL deki table lara erişim direk.
Site içinde yapılması gereken kaytlar tabiki php ile webserver üzerinde kayıt ediliyor. Ama bunların incelemeleri silinmeleri vs işlemler gene PC (Client dan )den yapılıyor.
Yukarıdaki sitede update edilmesi önemli olan stok bilgileri. bunlar hand made oldukları için stoklar dünya üzerinde sadece 1 tanedir. Çaktırmayın Müşteri daha önceden satılmış bir yüzük isterse 1 gün yada en geç 2 gün içinde o yüzük tekrar imal ediliyor atölyede
o yüzden silme işlemi olmuyor. Güncelleme içinse ben grid içinden işaretlenmişleri web server a göndertiyordum, ama bunu yapmak için şöle bir yöntem uygulanabilir. Table a bir DateTime Field ekleyin. Bu field ıda her BeforePost Event indede "now" yani PC nin sistem saatine eşitleyin. Web server ı güncelemek istersenizde bir tarih ve saat kriteri koyarsını, bunu where ile süzdükten sonra while döngüsü içinde web e gönderirsiniz, oradada küçük bir kotrol yaparsanız,
Basit bir mantık. Bunu eğer server olan Bir LAN daki db yi web e aktaracaksanız. Küçük bir Applicaiton yazılır, Buda LAN daki server a konur. Bu değişiklikleri belli aralıklarla web server a gönderebilir, yada IB/FB ise LAN daki db Event lar kullanılabilinir (Ama tavsiye etmem çok hızlı bir kayıt silme trafiği varsa çok sık tetiklenir) bu düşünceler böyle uzar gider
önemli olan size uygun olanı seçmek ve geliştirmek
Kolay gele

yanlız tavsiyem sakın evinizden bağlanmayın, Nedeni eğer hanımlarınız siteyi görürse bundan kesinlikle siz zararlı çıkarsınız ona göre yapabileceğim sadece istenen ürünü special offer sa sokturabilirsem biraz daha iskonto sağlarım

İletişim işine gelince, upload işi php kodu ile yapılmıyor, sitenin hiç bir şekilde webden bir panel i yok. Tüm table lara yani web serverdaki MySQL deki table lara erişim direk.
Site içinde yapılması gereken kaytlar tabiki php ile webserver üzerinde kayıt ediliyor. Ama bunların incelemeleri silinmeleri vs işlemler gene PC (Client dan )den yapılıyor.
Yukarıdaki sitede update edilmesi önemli olan stok bilgileri. bunlar hand made oldukları için stoklar dünya üzerinde sadece 1 tanedir. Çaktırmayın Müşteri daha önceden satılmış bir yüzük isterse 1 gün yada en geç 2 gün içinde o yüzük tekrar imal ediliyor atölyede

Kod: Tümünü seç
if not WebTable.Locate(PCTable.fieldbyname(PRKEY).asinteger)then
WebTable.Insertt
else WebTable.Edit;

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
bu tür bir iş yapmak için gerçekten çok alternatif var. bir tanede ben söyleyerek birazcık kafanızı karıştırayım.
weble tümleşik bir yapı kurmak istiyorsanız ve araya php , asp tarzı şeyler karıştırmak (hatta html) istemiyorsanız intrawebi deneyebilirsiniz. http://www.atozed.com/intraweb/
Delphide proje geliştiriyormuş gibi web uygulamaları geliştirmek isteyen kudzu'nun (http://www.hower.org/Kudzu/) geliştirmeye başladığı bir teknoloji. Delphi 7 ile birlikte standart bileşenler olarak halihazırda geliyor. Demos dizininde ki demolarına bir gözatmanızda fayda var.
http://www.atozed.com/intraweb/Features/index.iwp (iwp = intraweb project) bu linkte genel özelliklerini ve ufak bir demo bulabilirsiniz...
weble tümleşik bir yapı kurmak istiyorsanız ve araya php , asp tarzı şeyler karıştırmak (hatta html) istemiyorsanız intrawebi deneyebilirsiniz. http://www.atozed.com/intraweb/
Delphide proje geliştiriyormuş gibi web uygulamaları geliştirmek isteyen kudzu'nun (http://www.hower.org/Kudzu/) geliştirmeye başladığı bir teknoloji. Delphi 7 ile birlikte standart bileşenler olarak halihazırda geliyor. Demos dizininde ki demolarına bir gözatmanızda fayda var.
http://www.atozed.com/intraweb/Features/index.iwp (iwp = intraweb project) bu linkte genel özelliklerini ve ufak bir demo bulabilirsiniz...
Hocam, bu adrese girip deneme versiyonunu alayım diyorum, kayıt formu dolduruyorum, VAT ID yi yanlış yazdın diye kızıp duruyor, KDV değil mi VAT dediği şey ? ( TR, YTL, TLY, TL deneyip duruyorum, nafile )sadettinpolat yazdı: weble tümleşik bir yapı kurmak istiyorsanız ve araya php , asp tarzı şeyler karıştırmak (hatta html) istemiyorsanız intrawebi deneyebilirsiniz. http://www.atozed.com/intraweb/
For VAT ID, include country prefix such as GB, CY, NL, etc. demiş... Allah Allah...
Sevgi, Saygı.....
-
- Kıdemli Üye
Merhaba...
- Kafa karıştırmak gibi olmasın ama PHP ile işlem yapmak konusunda zorlanıyorsanız sıradaki çözüm de benden olsun...
- Tabi Web serverliği üstlenen hostunuz, Windows tabanlı bir server ise geçerli bu anlatacaklarım... Değilse bu başlığı unutun..
- Delphi ile ISAPI proje geliştirip Web tarafında kullanabilirsiniz... Hani bankalar vs. işlemlerini böyle yapıyor ya örnek olsun dedim.
- Yine HTML iletişim kuruyorsunuz, istek host'taki sizin diğer programınız tarafından değerlenrilip veritabanına işleniyor veya okunup sonuçlar html veya XML olarak dönüyor... Yani sunuma göre HTML sayfa motoru yazıyorsunuz...
- Kafa karıştırmak gibi olmasın ama PHP ile işlem yapmak konusunda zorlanıyorsanız sıradaki çözüm de benden olsun...
- Tabi Web serverliği üstlenen hostunuz, Windows tabanlı bir server ise geçerli bu anlatacaklarım... Değilse bu başlığı unutun..
- Delphi ile ISAPI proje geliştirip Web tarafında kullanabilirsiniz... Hani bankalar vs. işlemlerini böyle yapıyor ya örnek olsun dedim.
- Yine HTML iletişim kuruyorsunuz, istek host'taki sizin diğer programınız tarafından değerlenrilip veritabanına işleniyor veya okunup sonuçlar html veya XML olarak dönüyor... Yani sunuma göre HTML sayfa motoru yazıyorsunuz...