İnternet üzerinde program

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Arifceylan28
Üye

İnternet üzerinde program

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Selamlar.
Bu aralar indy componentleri kullanmayı vs öğreniyorum.
Fakat galiba indy ile internet üzerinde çalışan programlar yapılmıyor. Ağda çalışan program yapılıyor.Tcpserver vs. ile hep ağda çalışan programlar yapabildim.
İnternet ipsini kullanarak nasıl program yazılır?Hangi componentler kullanılır?
Bunlar hakkında bilgi istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
digital_agels
Üye

Mesaj gönderen digital_agels »

clientsocket ile ben uzak bilgisayar internet üzerinden istediklerimi yaptırabiliyorum.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: İnternet üzerinde program

Mesaj gönderen DotCom »

Arifceylan28 yazdı:Selamlar.
Bu aralar indy componentleri kullanmayı vs öğreniyorum.
Fakat galiba indy ile internet üzerinde çalışan programlar yapılmıyor. Ağda çalışan program yapılıyor.Tcpserver vs. ile hep ağda çalışan programlar yapabildim.
İnternet ipsini kullanarak nasıl program yazılır?Hangi componentler kullanılır?
Bunlar hakkında bilgi istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
indy nin socet lerini kullanabilirsin. fakat ne tarz bişi yazacağını belirtmemişsin. ne yapacağını tam olarak belirtirsen daha iyi bir şekilde yardımcı olabilirim ( olabiliriz )... belkide indy kullanmadan da halledebilirsin...

Kolay Gelsin..
Arifceylan28
Üye

Mesela indy ile ağda Udpserver kullanarak diğer bilgisayarda çalışan programıma bilgi gönderebiliyorum.
Bunu internet üzerinde biryerde çalışan programıma göndermek istiyorum.
Udpserver ile internet ipsini kullansam gönderebilirmiyim?Yoksa sadece ağda mı kullanılıyor?Ağda ise internet üzerinde bu tür birşeyi nasıl yapabilirim?
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

local de , çalıştırdıgın şey için internette hiç bir şey değişmez... makinenin internet çıkışı olsun yeterli ip yine aynı ip , local ip yerine wan ı yazarsın olur biter....
Arifceylan28
Üye

Teşekkür ederim
Ben de bunu merak ediyordum.
Peki mesela bi internet cafede bütün bilgisayarlar aynı internet ipsini kullanıyor(bildiğim kadarı ile).Ben oradaki bir bilgisayara bilgi gönderemezmiyim?yazacağım ipyi bir sürü bilgisayar kullanıyor.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Her bilgisayarın farklı harici IP'si yoksa veya port yönlendirme yapılmamışsa gönderemezsiniz. Bu konularda bilgi sahibi olmak için bkz. Network, NAT, Port Forwarding.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Network te her bilgisayrın otomatik yada manuel olarak ayarlanmış kendine özel IP numaraları zaten var bu nedenle hazırladığın server ile aynı internet Ip sine sahip 1 den fazla makineye bilgi gönderebilirsin.

Bende oyunlar için şu anda bir server yazıyorum ve aynı makineden ve diğer makinemden programı açarak deneme yapabiliyorum IP numaram aynı olmasına karşın istediğim cliente bilgi yollayabiliyorum.
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

feinpus yazdı:Bende oyunlar için şu anda bir server yazıyorum ve aynı makineden ve diğer makinemden programı açarak deneme yapabiliyorum IP numaram aynı olmasına karşın istediğim cliente bilgi yollayabiliyorum.
Aynı ağ üzerinde zaten yollayabilirsiniz. Ancak Internet üzerinden nasıl bilgi yollayıp alacaksınız? Problem burada zaten. Burada bir yöntem client'ların Internet'teki server'ına connect olmaları. Server connect olacaksa Port forwarding yapılması gerekir.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

@coderlord,

Benim yaptığım yöntem clientlerin server a bağlanması yönünde.
Oldeye Software
http://www.oldeye.com