Merhaba Arkadaşlar
Ben Ms Acces ile bir veritabanı programı yazdım. Ancak program çok geç açılıyor. Programda uyeler tablosu var. Bu tablo 120000 kadar kayıt içeriyor. Program şu an çok geç açılıyor. 3 dk. kadar sürüyor . Ben de sorunun access den kaynaklandığını düşünerek mysql e geçmeyi denedim ancak aynı yavaşlık hala devam ediyor. Delphi de programımı adım adım çalıştırdığımda datamodul un create inde ve üye arama formunda çok uzun süre beklediğini gördüm. Üye aramada önce tüm kayıtlar aranılacak 4 alana göre tümü getiriliyor daha sonra arama kriterlerine göre filitreleniyor. Üyelerin kayıtları ise datamodulde ayrı bir tabloda bulunduruluyor ve ekleme silme işlemi bu tablodan yapılıyor. Bu konuda neler önerebilirsiniz veya ne yapmalıyım. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim .
Veri Tabanı Programındaki Yavaşlık
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
eger arama formu acılısta create ediliyor ve bir editin onchange olayına arama yordamını yazmıs isen bu kadar kayıt ile beklemen normal hele birde locate ile arama yapmıs isen, vay haline...
arama yordamını yada suphelendigin yerleri comment icine ({}) alarak programını acmayı dene
OnChange yerine bir buton koy ARA diye, bunu kullan
arama yordamını yada suphelendigin yerleri comment icine ({}) alarak programını acmayı dene
OnChange yerine bir buton koy ARA diye, bunu kullan
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
ilave olarak ,
eğer datamodul de açık tabloların varsa onlarda bahsettiğin yavaşlamayı yapar önerim, böyle fazla kayıt içeren tablolardaki verileri TQuery gibi nesnelerle ihtiyacın olan kadarını al. bir de query ve table nesnelerini kullanacağın zaman aç.
kolay gelsin.
eğer datamodul de açık tabloların varsa onlarda bahsettiğin yavaşlamayı yapar önerim, böyle fazla kayıt içeren tablolardaki verileri TQuery gibi nesnelerle ihtiyacın olan kadarını al. bir de query ve table nesnelerini kullanacağın zaman aç.
kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr