Formlar arası geçiş
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Formlar arası geçiş
Arkadaşlar form1den form2'ye formun show metodunu kullanarak geçiş yapıyorum.Benim istediğim form2'de simge durumuna küçülştme yapıldığı zaman görev çubuğuna atması.Görev çubuğuna indirmeme nedeni ne olabilir.Form1'de form2 açık değilken görev çubuğuna iniyor.Form2 açıkda olsa form1'den simge durumuna küçültme tuşuna basınca form1 ile birlikte form2'ninde simge durumuna küçülmesini istiyorum.Ne yapabilirim..
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
formu simge durumuna küçültme
Şimdi daha anlaşılır olur herhalde.Benim anlatmak istediğim normalde anaformdan simge durumuna küçültme yapıldığında programa bağlı diğer formlarında simge durumuna küçülmesi.Ama diğer formlardan simge durumuna küçültme yapıldığında başlat menüsünün üst kısmında yer alıyor.Formların hepsinin stili normal.
Formda araştırdım.
Formu minimize etmek için application.minimize etmek yeterli.
Ama benim istediğim kendi oluşturduğum buton değilde windows'un kendi minimize düğmesine müdahale etmek.
Yani minimize edildiğinde tüm açık formları minimize etmek.
Yardımlarınızı bekliyorum..
Formda araştırdım.
Formu minimize etmek için application.minimize etmek yeterli.
Ama benim istediğim kendi oluşturduğum buton değilde windows'un kendi minimize düğmesine müdahale etmek.
Yani minimize edildiğinde tüm açık formları minimize etmek.
Yardımlarınızı bekliyorum..
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
Cevap
Olması doğal ama mutlaka sistemin minimize düğmesine müdahale etmenin bir yolu vardır diye düşünüyorum.Yani önce windowsun minimize düğmesine basılıp basılmadığını kontrol ettirmek gerekiyor.Daha sonra basıldı ise bir handle gönderip application.minimize olayını yaptırabiliriz.
Ama minimize düğmesine basılıp basılmadığını nasıl kontrol ettiririm.
Ama minimize düğmesine basılıp basılmadığını nasıl kontrol ettiririm.
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
Onresize olayını denedim
Onresize olayını denedim.Ama olmadı.Tekrar denemeyi düşünüyorum.
Onresize olayında
application.minimize yaptım ama bir şey olmadı..
Aklıma bir tane applicationevent alıp onun applicationminimize olayında kod yazmak geldi.Orada denedim olmadı..
Arkadaşlar mutlaka ikinci formda minimize yapıldığı zaman onu görev çubuğuna indirmenin bir yolu vardır.
Yardımlarınızı bekliyorum...
Onresize olayında
application.minimize yaptım ama bir şey olmadı..
Aklıma bir tane applicationevent alıp onun applicationminimize olayında kod yazmak geldi.Orada denedim olmadı..
Arkadaşlar mutlaka ikinci formda minimize yapıldığı zaman onu görev çubuğuna indirmenin bir yolu vardır.
Yardımlarınızı bekliyorum...
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
Formları temel formdan türetmek
Formları nasıl temel formdan türetirim.Ana formu mdi,diğer formları child form yapmadan mı bahsediyorsunuz?Bunu biraz açablirsiniz.Ayrıca formların hepsinin stili normal .
Mdiform veya child formda child olanlar mdi içerisinde geldiği için kullanmak istemedim.Ayrıca child formda siz nasıl boyutlandırırsanız boyutlandırın mdi formun boyutu ilöe aynı alıyor.
Mdiform veya child formda child olanlar mdi içerisinde geldiği için kullanmak istemedim.Ayrıca child formda siz nasıl boyutlandırırsanız boyutlandırın mdi formun boyutu ilöe aynı alıyor.
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
Merhaba...
- Formun System Command (SYSCOMMAND) SC_ mesajlarını takip ederek istediğin mesajı yakaladığında bunu ya Inherited eder yoluna devam etmesine izin verirsin ya da önünü kesip kendi işini yaptırırsın, karar senin..
Formunun Public kısmına şunu ekle...
- bu procedure satırının üzerinde CTRL+SHIFT+C tuş kombinasyonuna basarsan Delphi IDE senin için bu procedure'u aşağıda kurar... Yapamazsan aşağıya in ve şunları yaz...
Burada SC_Minimize ile minimize olma durumunu takibe aldık,
- Formun System Command (SYSCOMMAND) SC_ mesajlarını takip ederek istediğin mesajı yakaladığında bunu ya Inherited eder yoluna devam etmesine izin verirsin ya da önünü kesip kendi işini yaptırırsın, karar senin..
Formunun Public kısmına şunu ekle...
Kod: Tümünü seç
public
Procedure MesajVar(var Msg : TMessage); message WM_SysCommand;
procedure TForm1.MesajVar(var Msg: TMessage);
begin
If MSG.WParam = SC_Minimize
then begin
ShowMessage('Minimize isteği geldi. İzin verilmedi...')
end
else inherited;
end;
Cevap
Peki formun hangi olayını kullanmam lazım.Yani bu procedurü formun resize olayında mı yoksa başka hangi olayda çağırmam gerekir.Muharrem arkadaş bu konuda bir açıklama yaparsan sevinirim.
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
Muharrem kardeş teşekkür ederim..
Muharrrem kardeş kusuruma bakma denemeden sana hangi olayda yazılacağını sordum.Direk yazdım işimi gördü.Peki siz bilirsiniz ben izinle ilgili bölümde inherit yapmadan application.minimize yaptım.Buda tüm formları minimize ediyor.Sadece bulunulan formu görev çubuğuna (normalde ana form dışında diğer formlarda başlatın üstüne minimize ediyor.)nasıl minimize ederim..
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
Merhaba..
- Application.Minimize yaparsan adı üzerinde tüm projen minimize edilir. Sen istediğin formu (ana form hariç)
kodunu sadece form adını değiştirerek istediği form için kullanarak yapabilirsin...
- Application.Minimize yaparsan adı üzerinde tüm projen minimize edilir. Sen istediğin formu (ana form hariç)
Form2.WindowState := wsMinimized;
cevap
Muharrem arkadaş yardımların için çok teşekkür ama benim anlatmak istediğim farklı. windowstate ile yaptığımız zaman form2'de başlatın üstüne atıyor görev çubuğuna atmıyor.Zaten problemde burada ben görev çubuğuna indirmek istiyorum..
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ