Selamlar.
Programda seçilen resmi birsürü image bileşeninde göstermek zorundayım.Bu da ramı çok kullanıyor.Büyük bir resmi küçük image bileşeninde strech özelliği true iken gösteriyorum.Bunun için resimin çözünürlüğünü küçültmek istiyorum.
Resimin çözünürlüğünü nasıl küçültebilirim?
Resmin çözünürlüğünü azaltma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- Bir çok resim Image bileşeni yerine bir tanesi üzerine canvas işlemleriyle yanyana basmak hafızayı daha az meşgul eder...
- Eskiden bir başlıkta benzer bir konuyu tartışmıştık. Çözüm olarak sunduğumuz kod ise her iki sorunuza da cevap nitelikte olduğunu değerlendiriyorum...
viewtopic.php?t=1888│
- Bu linkte bulacağın kod, ListBox içine koyduğun resimleri 100x100 pixellik karelerle yanyana ve alt alta bir nesne üzerine basar...
- Bir incele derim...
- Eskiden bir başlıkta benzer bir konuyu tartışmıştık. Çözüm olarak sunduğumuz kod ise her iki sorunuza da cevap nitelikte olduğunu değerlendiriyorum...
viewtopic.php?t=1888│
- Bu linkte bulacağın kod, ListBox içine koyduğun resimleri 100x100 pixellik karelerle yanyana ve alt alta bir nesne üzerine basar...
- Bir incele derim...
-
- Üye
Tekrar merhaba..
- QuickReport için düzgün çalışan Angled/Rotated text (açılı/dikey yazı) bileşeni bulamadığımdan canvas üzerine kendim yazıp kullanıyorum, siz neden benzerini kullanamayasınz..
- QuickReport'un beforeprint veya band'ının before print olayında QRImage nesnesine aktaracağın resmi bir tuvalde toparlarsan ve bunu aktarırsan mümkün...
- QuickReport için düzgün çalışan Angled/Rotated text (açılı/dikey yazı) bileşeni bulamadığımdan canvas üzerine kendim yazıp kullanıyorum, siz neden benzerini kullanamayasınz..

- QuickReport'un beforeprint veya band'ının before print olayında QRImage nesnesine aktaracağın resmi bir tuvalde toparlarsan ve bunu aktarırsan mümkün...
-
- Üye