yaw arkadaşlar biri tam açıklık getiremedi şuna Allah rızası için bir el atın şuna 34 Konuda Delphi 7 kitabı var Zeytin palanın clientsocket hakkında tek kelime yazmamış sağolsun , amacım şimdi clientten komut gönderim serverda çalıştırıyorum fakat ben server cliente cpu ve pc kaç saattir açıktır fonksiyonunu clientteki label4 ve label5 de göstermek istiyorum şuanda bu kod ile cpu kullanımı ve pc kaç saatir açık bilgileri label4 e geliyor fakat labelde biraz cpu bilgisi birazda pc kaç saattir açık onu gösteriyor yani ben cpu kullanımını başka labelde uptime özelliğini başka labelde göstermek istiyorum örneğin şurdaki gibi bir kod olabilirmi servera 1 mesajı geldiğinde şunu yap 2 geldğinde şunu yap bunu değişip cpu bilgisi geldiğinde şu labelde göster uptime geldiğinde şu labelde göster
procedure TForm1.ServerSocket1ClientRead(Sender: TObject;
Socket: TCustomWinSocket);
var
s:string;
begin
// ServerSocket1.Socket.Read(1);
s := Socket.ReceiveText;
if s = '1' then
begin
WinExec('C:\Program Files\Winamp\winamp.exe', SW_SHOWNORMAL);
//kodlar
exit;
end;
if s = '2' then
begin
Try KillTask('winamp.exe'); Except End;
Exit;
end;
end;
benim şuanda kullandığım kod bu aşşağıdaki kod bununla server cliente uptime ve cpu bilgisini label4 de göstertiyor fakat sadece label4 de gösterbildik oraya kadar gelebildim anca help me pls
Öncelikle birdaha aynı konu için yeni başlık açma daha önce yazdıklarına devam et
2. ise sanki bizler sadist insanlarız yada insanları böyle yalvartmaktan zevk alan insanlar gurubuymuşuz gibi nolur yardım edin türevi kelimeler kullanmayın. bu seninle beraber tüm bu tars mesaj atan arkadaşlara uyarı niteliğinde olsun.
Zaten ilk yazdığın kodda cevabını vermişsin, tavsiyem
ServerSocket1.Socket.Connections[0].SendText('KoMuT=Süre##'+uptime+' `Dir Server Açık');
ServerSocket1.Socket.Connections[0].SendText('KoMuT=cpu##'+cpu);
procedure TForm1.ServerSocket1ClientRead(Sender: TObject;
Socket: TCustomWinSocket);
var
s:string;
begin
// ServerSocket1.Socket.Read(1);
s := Socket.ReceiveText;
if Pos('##',S)<1then Exit; //Komut Gelmemiş
if copy(S,1,12)= 'KoMuT=Süre##' then
begin
ShowMessages('Süre Bilgisi Geldi'+#13#10+S);
//kodlar
exit;
end;
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!