Uydu ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Uydu ile ilgili

Mesaj gönderen serbek_tr »

Hayırlı günler,
Arkadaşlar aranızda hiç ilgilenen oldumu bilmiyorum ama bir şey sormak istiyorum SkyStar2 denen bir DVB kartı var uydu yayınlarını izlemek amaçlı aynı zamanda uydu üzerinden bir frekantan gönderilenleri download yapma imkanıda tanıyor(text audio video vb)
ve bu donanım sistemde ethernet kartı olarak görünüyor buradan gelen bir frekansataki bilgileri nasıl alabiliriz.
pek açık olmadı ama bu kartı bilenler ne demek istediğimi anlar bende daha fazla bir açıklama getiremeyeceğim bir nevi ethernet kartından gelen bilgileri alma gibi bir şey
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Muhtemelen sen kodları istiyorsun ancak:

Bir adet Ethereal yazılımı indir. Ücretsizdir.

Bunu kurduktan sonra ethernet device'ını seç ve proximity mode'a getirip capture etmeye başla. bu şekilde veri geliyor mu gelmiyor mu anlayabilirsin.

Eğer veri geliyorsa hangi porttan geldiğine bak. o portu dinleyen bir yazılım yap indy ile.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Mesaj gönderen serbek_tr »

Teşekkür ederim kodlar olmasada benim birşeyler yapmam lazım ancak donanım bildiğimiz ethernet kartı değil sadece sistemde ethernet kartı gibi görünenen ve uydu yayınlarını izlemeye yarayan bir donanım olurmu olmazmı bilmem ama çünkü o gelen sinyaller arasından transponder ayarı ve ona göre frekans olayları falan var neyse fikir vermeniz yeter bana teşekkür ederim en azından bir noktadan başlayacağım
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;