Sevgili arkadaşlar, Delphi 7 ile FreeReport kullanıyorum (aslında kullanacağım).. Türkçeleştirdim ve D7 için uyarladım ancak yapıda bir problemim var onu sizlere sormak istedim... Hemen başlıyorum;
1- Bantlara verilen veri seti nasıl kullanılır? frDataset ler gösteriliyor ancak birde Asıl veri seti tipi var... Master / Detail raporlama yaparken frDataset1 (master), frDataset2 (detail kayıtlar için) ilgili bantlara bunları veriyorum raporlamayı yapmıyor. Aslında bu sorun değil bi şekilde hallediyorum esas beni üzen 2. maddde...
2- Bu Veri kaynaklarını bir türlü anlamadım... Hani bant üzerine alanları ekliyoruz ya işte orda söyle bir durum oluyor... Misal projeme yeni bir form ekledim ve oraya bir frReport attım, tasarımcıyı açtım ve Veri alanlarına baktım (hani comco var altında listbox solda bantlar dahilmi başlıklar dahilmi checkbox ları falalm olan yer, 1. madedeki form değil yani) orada birde ne göreyim başka formlardaki datasetlerim querylerim falan görünüyor. Şok oldum afalladım... Ama ben onu istemiyorum ki

Yardımlarınız için teşekkür ederim...
Saygılarımla...
Taner DOĞAN
App. Dev.