SuiSkin XP de ok! ama 98 de pilot!

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
snofru
Üye
İletişim:

SuiSkin XP de ok! ama 98 de pilot!

Mesaj gönderen snofru »

S.a.
XP altında Delphi 7 ile ve SuiSkin in eski bir sürümü kullanılarak geliştirilen bir proje 98 altında aynı geliştirme ortamında Compile ve Build All.. ederken hiçbir sorun çıkarmazken Exe si veya Dellphi içinden çalıştırılırken Delphiyi ve findows u kilitlemesinin, sadece reset atarak sistemin kendine getirilebilmesinin sebebi nedir?

Bilgi:
- 98 altındaki D7 ye kurulmuş SuiPack deki tüm VCL bileşenler denenmiş ve sorun çıkarmadan çalışmıştır!
- XP de hiçbir problem çıkarmamıştır!
- eXtra bileşen olarak JEDI 2 paketi kuruludur! ki yoğun kullandığım problem görmediğim bileşenlerdir!
- Bilgisayar sistemi aynı sistemdir ( tüm donanımlar )
- Hata SuiDen olabillir mantığı arada bir "draw canvas...." hatası vermesi...
- Sistem kilitlenirken hiçbir hata vermemesi gibi bi lüksümüz de var, örneğin delphinin kendi ikırıldığında çıkan istisna penceresinde hiçbirşey yazmıyor ve çok nadir bold bir forntla "Hatalı Parametre" yazısı geliyor...
- Ölmek istiyorum :( !!

Yardımlarınız için teşekkürler...

Taner DOĞAN
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

salvation 20.05.2004 - 11:34:17
bende bi ara kullanmıştım onu ama bir süre sonra ,bilmemne.lib, dcu falan bulamadı diyodu. Çok uğraştım ama çözemedim. Sonra kullandığın exe geçersiz işlem yürüttü falan diyodu. Bi dahada ellemedim...
suşipack hakkında bunları söylemiş, sanırım durumlar benzeşiyor. Yok mu bir help edecek.. mimlendik mi yoksa... :P
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

mail ine de yazdım gerçi.

başka bir forum da benzer bi konu geçmişti ve durumun win98 de kısıtlı olan GDI belleğinden kaynaklandığı açıklaması yapılmıştı. nedir ne değildir tam olarak bilmiyorum ama sorununuz bu olabilir.
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

S.a.
Evet sorun çözülmüştür buraya sebeplerini yazayımda herkes faydalansın yada ayağını denk aldınlar... :P

Sorun Win98 ve muadillerindeki GDI belleğinin düşük olmasından ( sanırım 640K ) ve SuiForm nesnesinin Başlık çubuğu resimlerini DFM içine gömerek çalışmasından dolayı bu alan çok harika şişiyordu... Tabi buna en büyük sebebiyet projenin çoğu formunun Auto-Create ile oluşturulmasından dolayıydı. Belleğe alınan DFM ye gömülü grafikler 640K yı fevkalade zorladığından bu deli hatayı veriyordu.... :roll:

Özel Teşekkür: mikrocu & delphi_coder