Mysql veritabanında bir tablodaki provizyonyüzdesi alanını değiştirdim.Ondan sonra delphide provizyonyüzdesi alanına bağlı olan dbeditin bulunduğu forma ulaşamıyorum. Error creating form dbedit2:field 'provizyonyüzdesi' not found diyor.
Sorunu anladım ama formu açamazsam bu alanı nasıl doğru field e bağlarım ki.
Marco Canto abimiz dfm dosyaları ile uzman iseniz uğraşın diye uyarmış ama bir şansımı deneyeyim dedim.Dfm uzantılı dosyayı açıp dbedit2 nin fieldini değiştirdim.Ama oda bozuldu. Yedeğini almamış olsak bu deneme çok pahallıya patlayacaktı.
Yani kısacası dfm uzantılı dosyamı geri getirebilirmiyim
merhaba.
veritabanından herhangi bi fieldi değiştirmenizle delphinin formu açması arasında böyle bi hatanın oluşmasına ihtimal vermiyorum. sadece formu açtığınızda o hatayı verir (tabi tablo aktifse). gözünüzden kaçan başka bişey vardır belki, detayları iyi inceleyin.
kolay gelsin.
Veri tabanında yaptığım değişiklikler diğer formları etkilemedi. sorun zeos kompanentinden yada field list te olabilirmi verdiği mesaj eski field çünkü.Değiştirmeye fırsat vermedi .
En son Bil_Bakalım tarafından 19 Şub 2005 02:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
üzgünüm ama yine muhalefet edeceğim..formun create edilmesi ile ilgili componentlerden kaynaklanan birşey olabileceğini düşünmüyorum. ancak ilk yazınızda belirttiğiniz gibi dfm dosyalarında (ya da benzer bir dosyada) gayr-ı ihtiyari olarak bir değişiklik yapılmış ya da bir bozulmaya neden olunmuştur muhtemelen. yeni bir form oluşturun, zeos componentleriyle aynı tabloya ulaşmayı deneyin.
kolay gelsin.
Delphiyi ilk çalıştırıp Şhift+F12 ile forma girmek istediğimde
.
Error creating form dbedit2:field 'provizyonyüzdesi' not found
F9 ile çalıştırmak istediğimde de
dbedit11:field 'vadegünü' not found
hatasını verip programı kırıyor.
Benim herhalükarda forma tasarım esnasında ulaşmam gerekli.Formu ben başlangıçta create ettirmiyorum.Bir menüden create ettiriyorum.Başlangıçta create ettiriyim dediğimde de incorrect link hatası veriyor.