ValueList ve Browser

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
MaviEjder
Üye
İletişim:

ValueList ve Browser

Mesaj gönderen MaviEjder »

Arkadaşlar ben bi rprogram yazıyorum. Ama bir yerde takıldım. Şimdi bir browse gibi bir shirbaz yapdım. AMacı her hangi bir web sayfasında form kısmındaki bir butona basıp winzardı kapatıp. programın ana formu açılacak vede :roll: bir valueLİstEd var. Oradaki valueListe key kısmına sitenin form kısmındaki bir butonu algılatmak istiyorum butona basınca verileri value liste yollamayı istiyorum. valueListin key kısımlarına html formu value(deger) kısmının gelmesini istiyorum value listdeki deger kısmına da ben programda form dolduracağım ve kaydet butonuna basınca sitenin post methodunun kullanım şeklindeki siteye gidip. formu programdan kayıt etmek istiyorum. :idea: bu olay nasıl oluyor lütfen bana yardım edin :twisted:
En son MaviEjder tarafından 22 Şub 2005 02:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Türkiyenin En Büyük Programlama Platforumu
MaviCoder.Com
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bunları ben de istiyorum. :D
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Forum kurallarını okuyunuz Mesajınızı editleyerek Başlığınızı düzeltiniz.

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.
öncelikle hüseyin abinin dediği gibi başlığınızı düzeltmeniz, gerek kurallar gerekse daha çabuk yardım alma açısından faydalı olacaktır.

yapmak istediğiniz şey bir şekilde anlaşılsa da, düşük olmayan cümle ve ifadelerle tekrar sorunuz.

benim anladığım;
browser bileşeniyle bir web sayfasındaki bileşenleri (buton, edit, listbox vs.) kontrol etmek ve işlemek mi?eğer cevabınız evetse forumda arayınız, konunun işlendiğini hatırlıyorum.

kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
MaviEjder
Üye
İletişim:

Selam

Mesaj gönderen MaviEjder »

Arkadaşlar benim amacım. Bir programla form doldurmak. Bir web browse yapdım. Tamamda Web browserde örneğin bir üye olma kısmı var form oluyor. forma geliyorum browser ile daha sonra kaydetme butonuna basınca ana programım açılmasını istiyorum. ve orada bir value list ekledim form kolay doldurulması için. Yani ben browserde butona basındca htmldeki label etiketleri ana formdaki value liste key kısımlarına eklenmesini istiyorum. Yani amacım kolaylıkla her türlü sitelerin formunu programla doldurmak istiyorum. Bunun olması içinde browser olması gerekiyor. browseri yapdım. Ben programın mantığını açıklayayım daha iyi anlarsınız. Programın mantığı şu: Program üzerinden her hangi bir web sayfasının form alanını doldurmak istiyorum. Biliyorsunuz ki bunu yapabilmek için sitenin form değerlerini bilmek gerekir. Bende sihirbaz gibi bir browser yapdım. Sitenin içerisindeki bir butona yani kaydet butonuna basınca. ValueListimin içerisine formun değerleri ile dolmasını istiyorum. Bende programımda value listin değer kısmına adımı vs bilgileri yazıp kaydet butonuna basınca sitenin veritabanına program aracılığı ile kayıt yapmak istiyorum. :wink: Umarım anlamışşınızdır. Ben yapdım browserimin her hangi site görüntülecek yerine değilde program alanına bir buton yapdım. Yani siteye bir form kısmına gelince ben butona basınca tamam buu formum demek istedim. ama sitenin içerisinde 1 den çok form alanı olan sitelerde prgram bozuluyor. Bende bunu böyle yapmak istiyorum. Bir programda görmüştüm. Lütfen bana yardım edin :D ;)
Türkiyenin En Büyük Programlama Platforumu
MaviCoder.Com
lash003
Üye

Mesaj gönderen lash003 »

Evet , bunu bende öğrenmek istiyorum...Bu özellik Denyo Launch diye bir programdada var bunu yapmaya çalıştım değerleri bir memo aktarıp string listler oluşturmaya çalıştım ancak olmadı....