yerel ağda programın çalışma mantığı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
yerel ağda programın çalışma mantığı
s.a.
sitedeki makaleler bülmündeki sair abimizin "interbase' i multiuser kullanmak" isimli
makalesini okudum. Allah razı olsun çok işime yaradı. fazla arama yapamadım. çünkü geçici
olarak 146 dan bağlanıyorum.
ben interbase veritanabı ile ve ibx bileşenlerini kullanarak iş yerimizde yerel ağda
çalışacak bir program yapmak istiyorum. en fazla 5 veya 6 kullanıcı kullanabilir. böyle
ağda çalışacak bir programı ilk defa yapacağım, sayet yapabilirsem.
-server ve client olarak iki ayrı program mı yazmalıyım? çünkü programı yazdım ve tek
kullanıcılı olarak çalışıyor. bütün kullanıcılar kayıt ekleme, silme ve rapor alma işlemlerini
yapabilsinler istiyorum.
-yazdığım ve tek kullanıcılı programı diğer kullanıcıların bilgisayarına kursam sair abimizin
dediği arayları yapsam yeterli olur mu?
-işletim sistemi win xp, ayrıca bir ayar yapmam gerekir mi. çünkü tcp/ip protoklünü kullanmak
istiyorum.
neler öneririsiniz.
iyi çalışmalar dilerim.
sitedeki makaleler bülmündeki sair abimizin "interbase' i multiuser kullanmak" isimli
makalesini okudum. Allah razı olsun çok işime yaradı. fazla arama yapamadım. çünkü geçici
olarak 146 dan bağlanıyorum.
ben interbase veritanabı ile ve ibx bileşenlerini kullanarak iş yerimizde yerel ağda
çalışacak bir program yapmak istiyorum. en fazla 5 veya 6 kullanıcı kullanabilir. böyle
ağda çalışacak bir programı ilk defa yapacağım, sayet yapabilirsem.
-server ve client olarak iki ayrı program mı yazmalıyım? çünkü programı yazdım ve tek
kullanıcılı olarak çalışıyor. bütün kullanıcılar kayıt ekleme, silme ve rapor alma işlemlerini
yapabilsinler istiyorum.
-yazdığım ve tek kullanıcılı programı diğer kullanıcıların bilgisayarına kursam sair abimizin
dediği arayları yapsam yeterli olur mu?
-işletim sistemi win xp, ayrıca bir ayar yapmam gerekir mi. çünkü tcp/ip protoklünü kullanmak
istiyorum.
neler öneririsiniz.
iyi çalışmalar dilerim.
Aleyküm Selam,
Interbase'e ağ üzerinden eriştikten sonra hiç bir değişiklik yapmana gerek yok programda. Burada (server/client) da, server veri tabanı server'ı dolayısı ile senin sadece client'ı yazman gerekiyor ki yazmışsın.
Xp'de service pack 2 var ise belki firewall kıllık yapabilir. Interbase'i XP olmayan bir makinaya kurarsan daha iyi olur diye düşünüyorum.
Kolay gelsin...
Interbase'e ağ üzerinden eriştikten sonra hiç bir değişiklik yapmana gerek yok programda. Burada (server/client) da, server veri tabanı server'ı dolayısı ile senin sadece client'ı yazman gerekiyor ki yazmışsın.
Xp'de service pack 2 var ise belki firewall kıllık yapabilir. Interbase'i XP olmayan bir makinaya kurarsan daha iyi olur diye düşünüyorum.
Kolay gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Firebird Kullanırsanız Lisans probleminiz de olmaz !...
Kolay Gelsin
Not : Firebird ile Interbase ikiz kardeş gibidir, hatta FB IB'den daha iyidir diyebilirim
Kolay Gelsin
Not : Firebird ile Interbase ikiz kardeş gibidir, hatta FB IB'den daha iyidir diyebilirim

Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Hepsine olumlu yanıt veriyorum.
Kolay Gelsin
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Sohpet kısmında NAT şeklinde arat, ADSL router port yönlendirmesi ile bunu yapacaksın.
İyi Çalışmalar.
İyi Çalışmalar.
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
Konu farklı yerlere sapmış herhjalde. Anladığım kadarıyla makale bölümüdeki yazı yeterli...
1. Interbase server sürümü SERVER seçilen PC ye yüklenir.
2. Interbase client bölümü CLIENT seçilen PC lere yüklenir.
3. Program içinde DATABASE componenti (ve/veya başka bir seçim) içinde
parametrelerine
SERVER NAME=\\SERVER\c:\SOURCE\DATA\PLAN.GDB gibi veya
SERVER NAME=10.0.0.1:c:\SOURCE\DATA\PLAN.GDB olmak üzere
ve daha sonra herhangi bir yerinde connect etmek üzere
bir kurgu sizin işinize yarayabilir. Yerel ağ daki tüm PC lerde ki programınızın EXE si aynı database e yazar.
1. Interbase server sürümü SERVER seçilen PC ye yüklenir.
2. Interbase client bölümü CLIENT seçilen PC lere yüklenir.
3. Program içinde DATABASE componenti (ve/veya başka bir seçim) içinde
parametrelerine
SERVER NAME=\\SERVER\c:\SOURCE\DATA\PLAN.GDB gibi veya
SERVER NAME=10.0.0.1:c:\SOURCE\DATA\PLAN.GDB olmak üzere
ve daha sonra herhangi bir yerinde connect etmek üzere
bir kurgu sizin işinize yarayabilir. Yerel ağ daki tüm PC lerde ki programınızın EXE si aynı database e yazar.
hocam son bir soru
ibdatabase in server ismini 10.0.0.5 olarak bir txt dosyadan almak istesem
bunu program koduyla nasıl yapabilirim.
denedim ama ibdatabase in propertiesinde server diye bir olayı yok
yani
bunu yapamadım
iyi çalışmalar
ibdatabase in server ismini 10.0.0.5 olarak bir txt dosyadan almak istesem
bunu program koduyla nasıl yapabilirim.
denedim ama ibdatabase in propertiesinde server diye bir olayı yok
yani
Kod: Tümünü seç