amator bir programcidan beklenebilecek bir soru herhalde. delphi3 de yazdigim programin delphi 7 de sorunsuz ve degisiklik yapmadan nasil acabilirim. Kullandigim butun fonksiyon ve procedureleri tek tek aktarmak ve butun komponentlerin eventlerindeki kodlari ayri ayri tasimak zorundamiyim? tesekkurler.
(forumda arama yaptirdiktan sonra yeni baslik acma prensibini uyguladim.)
cok amator bir soru: delphi 3 procemi delphi7 de acamiyorum
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
word de oldugu gibi richedit icindeki metni iki yana yaslama kodunu bulamiyordum. programlama.com da boyle bir kod yayinlandi. delphi7 de sorunsuz calisti. kodu buraya kopyalamak isterdim. ancak uygun olup olmadigi hususunu moderatorlerin taktirine birakiyorum.
bu kodu delphi3 te calistiramadim. zira variants diye bir uniti kullaniyor. delphinin ust versiyonlarinda bulunan unitleri alt versiyonlarina ekleme imkani olabilir mi? mesela bu variants uniti delphi3 e nasil eklenir? thanks again.
bu kodu delphi3 te calistiramadim. zira variants diye bir uniti kullaniyor. delphinin ust versiyonlarinda bulunan unitleri alt versiyonlarina ekleme imkani olabilir mi? mesela bu variants uniti delphi3 e nasil eklenir? thanks again.
VARİANT unitlerini kaldır Delphi 5 ten sonra ki versionlarda Form standart unitlerine eklenir.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Ek bilgi.
Genelde Alt versiyondan Üst versiyonlara geçiş mümkündür ve daha kolay olur. Bazen hiç bir şey yapmazsınız sadece derlersiniz olur biter. Ama üst versiyondan alt verisyona geçiş daha zordur ve çoğunlukla olmaz !...
Kolay Gelsin
Genelde Alt versiyondan Üst versiyonlara geçiş mümkündür ve daha kolay olur. Bazen hiç bir şey yapmazsınız sadece derlersiniz olur biter. Ama üst versiyondan alt verisyona geçiş daha zordur ve çoğunlukla olmaz !...
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
bende delphi1 (16bit) den delphi7 ye aktardım programı. yaptığım değişiklikleri not almışım. kısaca yazıyorum,
çoğu apide wvsprintf, deletefile vb.. gibi string parametre yeirne pchar a geçilmiş. ifadeyi pointera alıp geçiyorsunuz.
stringin uzunluğu [0]. karakterde tutuluyordu. length fonksiyonu yerine bu kullanılıyordu. artıkın yok 
seri port apileri yok
ya küçük şeyler
i love delphi 
programı başka bi yere kopyalayıp açın ve derleyin zaten hatalar tek tek çıkartıyo. hemen bi F1 e basıp veya gooogle yapıp problemi buluyorsunuz. çünkü bu tarz işlermleri yapan çok fazla.
hım bide tabi vt kısmını bde yerine ibx e geçirirseniz çok iş çıkıyor. özellikle eski yapınız dağınık tasarlanmış ise tüm herşeyi silip baştan yapmak en iyisi .

ya küçük şeyler

programı başka bi yere kopyalayıp açın ve derleyin zaten hatalar tek tek çıkartıyo. hemen bi F1 e basıp veya gooogle yapıp problemi buluyorsunuz. çünkü bu tarz işlermleri yapan çok fazla.
hım bide tabi vt kısmını bde yerine ibx e geçirirseniz çok iş çıkıyor. özellikle eski yapınız dağınık tasarlanmış ise tüm herşeyi silip baştan yapmak en iyisi .
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^