Telefon Santrali İle Haberleşme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Telefon Santrali İle Haberleşme

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Merhaba,

Hani şu firmaların şirket bünyesinde kullandığı telefon santraleri ile haberleşen bir program yazmak istiyorum.Com port ile haberleşme konusunda az da olsa bilgiye sahibim.Ancak bu santraller genel olarak ne şekilde ve nasıl bilgi gönderiyorlar.Bizim santrale bilgi göndermemizde mümkün mü?Deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

1) santralin markası ve tipi ne ?
2) santralin kılavuzunda bilgisayarla haberleşebileceğine dair bir şey yazıyormu
3) com porttan bağlantı için bir kısım varmı.
4)....
5)...
6)....
....
...
...
n)
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Ben genel bişey yazmak istiyorum.Hemen hemen tüm santrallerde com port çıkışı var . Hatta paralel port üzerinden direk printer a çıktı bile gönderebiliyor. Markalar arasında çok fazla fark olacağını sanmıyorum.
ADNAN
Üye

Mesaj gönderen ADNAN »

1. İlkönce bağlantı elemanı KABLO (Rs-232)

9 / 25 pinli veya daha farklı yapıda olabilir. Bu yapının PC ucunun bağlantı şeması santrallara göre farklılıklar gösterebiliyor. Genelde

2 / 3 Data Transmit ve Receive
1 veya 7 Sinyal Ground

4, 5, 6, 8, 20 Data Control ... gibi

2. Santral in gönderdiği DATA FORMAT ı.. Genelde tüm santrallarin formatları farklıdır.

3. Program içinde portun okunması ve bilgi akışının yönlendirilmesi.
ADNAN
Üye

Mesaj gönderen ADNAN »

Gelen data nın içinde kontör, dahili telefon no. su ve aranan telefon no. su olduğu için yeni bir fiyatlandırma yapabilirsiniz.

Bazı ileri düzey santrallarda program içinden dış hat kapatma/açma opsiyonları da var. (ERICSSON)