formun üzerine bir tane combobox koydum. seçildiğinde etrafına çizgi çizecem ama onclick olayına yazdığım hiçbirşey çalışmıyor. mesela showmessage('deneme'); yazıyorum. bunu bile çalıştırmıyor. sorun ne olabilir?
Ayrıca combobox için mouse olayları tanımlanmadığı için form içinde mouse ile sürükleme işini nasıl yapabilirim?
ReleaseCapture;
Form1.ComboBox1.perform(WM_SysCommand, $F012, 0);
işe yaramıyor.
Comboboxta bilgi yok. kullanıcı tıklayarak comboyu seçecek. (şu an yapamıyorum. ) combonun etrafında seçildiğini belirtmek için çizgi çıkacak.
OnSelect te içinde bilgi olmadığı için işe yaramıyor.
Combonun içi boş, içini kulanıcı dolduracak. combo için tanımlanan tüm olayları denedim. combo tıklandığında ShowMessage('deneme'); kodunu çalıştıracak hiçbir olayı yok. Combo ya onmousedown olayını nasıl ekleyebilirim?
cfyasar yazdı:Combonun içi boş, içini kulanıcı dolduracak. combo için tanımlanan tüm olayları denedim. combo tıklandığında ShowMessage('deneme'); kodunu çalıştıracak hiçbir olayı yok. Combo ya onmousedown olayını nasıl ekleyebilirim?
hocam ComboBox'ı doldurmak için kullanacağın olay OnDropDown. Ben de bu yöntemi sık kullanıyorum. Aşağıda yeni hazırlayıp, çalıştırdığım bir kod :
ben combobox ı doldurmakta sorun yaşamıyorum. combobox ın üstüne tıklandığında onun şeçili olduğunu belirmek için etrafına çizgi çizeceğim. ama combobox da bu çizim işlemini yazacağım olay (event) yok. combobox ın onclick olayına bu kodu yazıyorum çalışmıyor. onselect, ondropdown yine aynı
projede kullandığım ana formda onenter olayına yazıp denemiştim kodu, sonsuz döngüye giriyordu. şimdi yeni bir formda denedim çalışıyor. benim projemdeki ana formda neden sonsuz döngüye giriyor onu bulmam lazım. yardımlarınız için teşekkürler.
Eger formda tek component varsa ve onenter eventinde de component uzerinden ayrılmaya yonelik bir kod filan varsa belki boyle bir sonuca nede olabilir...