Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin;
Benim sormak istediğim olay ad,soyad ve telefon no'ya göre kayıtlar arasında arama yapmak. Ancak telefon alanından 9 adet var. Bunlar sırasıyla evtel1,evtel2,evtel3,istel1,istel2,istel3,gsm1,gsm2,gsm3 gibi 9 alan burada yapmak istediğim olay telefon numarası sorgulamak için maskedit'e numarayı girmeye başladığımda bu 9 alan içinden arayarak bana geçerli kaydı bulup getirmesi. Bu konuda eğer bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Herkese çalışmalarında başarılar dilerim...
Tek Bir MaskEdit'ten 9 alanda birden arama yapmak...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Tek Bir MaskEdit'ten 9 alanda birden arama yapmak...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Selamlar
Şu anda Elimde delphi vb. programlar olmadığı için deneme şansım olmadı.
query inde
şeklinde yapıp.
parametre ile sorgulamayı bitirirsen problemin çözülür.
Şu anda Elimde delphi vb. programlar olmadığı için deneme şansım olmadı.
query inde
Kod: Tümünü seç
where tel1 = :tel or tel2 = :tel or tel3 = :tel ..... ceptel3 = :tel
parametre ile sorgulamayı bitirirsen problemin çözülür.
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
Merhaba parametre ile sorgulamayı bitirirsen problemin çözülür demişsin ama bana bu konuda bir örnek yazabilirseniz çok memnun olurum. Konu hakkında bilgim az olduğu içinkod olarak yardımcı olabilirseniz sanırım anlayabilmek benim için daha sağlıklı olacaktır.
Herkese iyi çalışmalar...
Herkese iyi çalışmalar...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kod: Tümünü seç
IBQuery1.SQL.Text :='Select * from tablom where tel1 = :tel or tel2 = :tel or Tel3= :tel or istel1= :tel or istel2= :tel or istel3 = :tel or gsm1 = :tel or gsm2= :tel or gsm3= :tel';
IBQuery1.ParamByName('tel').AsString:=MaskEdit1.text;
IBQuery1.Open
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık